Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Να αναλάβει ο Δήμος Κω τη χρήση και λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας ζητά η δημοτική αρχή

Να παραχωρηθεί στο Δήμο Κωη χρήση και λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας, ζητά από το υπουργείο Υγείας η δημοτική αρχή, απαλλάσσοντας το κράτος από την ευθύνη του να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Υγείας σε όλους και μεταθέτοντας το βάρος στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.
Το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας «εγκαινιάστηκε από τον τότε υπουργό Υγείας,  Δημήτρη Αβραμόπουλο και έκτοτε παραμένει κλειστό επί 4 ολόκληρα χρόνια με αποτέλεσμα να απαξιώνονται μηχανήματα κι εγκαταστάσεις εκατομμυρίων ευρώ», σημειώνει ο Δήμος Κω σε δελτίο Τύπου. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως βλέπει θετικά την πρόταση, η οποία είναι μια Σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα, αλλά ανάμεσα στο κράτος και στην Τοπική διοίκηση. Δηλαδή το κράτος θα παραχωρήσει τα μηχανήματα και το κτίριο και ο δήμος θα αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα και την πληρωμή του προσωπικού. Και αυτό θα γίνει με βαριά δημοτικά τέλη, με απευθείας πληρωμές των ασθενών, με φθηνούς εργαζόμενους, με «οικονομία» στα υλικά.
Αφού η δημοτική αρχή «παραιτήθηκε» από την κρατική χρηματοδότηση για Υγεία κάνοντας πράξη την κυβερνητική πολιτική, επιχειρεί τώρα να αξιοποιήσει επιχειρηματικά το Κέντρο Υγείας πουλώντας υπηρεσίες στους κατοίκους και τους πολλούς τουρίστες που επισκέπτονται το νησί κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο η δημοτική αρχή θα αναλάβει την λειτουργία του ΚΥ υπό τη μορφή «Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης».