Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Διακόπτονται συμβάσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ. 
ΠΑΜΕ: Να δυναμώσει ο ταξικός αγώνας αλληλεγγύης

Σε μια προσπάθεια να φρενάρει τις κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προχωρά  στη διακοπή των συμβάσεων των γιατρών - υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ «που το πρωί απεργούν και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία, με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ».
Πρόκειται για περίπου 1.000 γιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ. Η διακοπή αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ σημειώνει για την απόφαση του υφυπουργού Υγείας: «Και αυτή η απόφαση εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει διά πυρός και σιδήρου την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Επιχειρεί να την επιβάλει με αύξηση πληρωμών σε βάρος των ασφαλισμένων, με τη δημιουργία ενός ελάχιστου, βασικού πακέτου Υγείας, με το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, με τις μετακινήσεις, διαθεσιμότητες, κινητικότητες του προσωπικού. Καλούμε σε πάλη για ένα αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό, δημόσιο σύστημα Υγείας, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση. Να ενδυναμωθεί αποφασιστικά ο ταξικός αγώνας αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των υγειονομικών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία».