Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μόνιμο φαινόμενο τα ράντζα στις εφημερίες
Η ραγδαία επιδείνωση στην παροχή υπηρεσιών Υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο σε συνδυασμό με τα λουκέτα στα μικρά νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, προκάλεσαν και χτες «έμφραγμα» στον «Ευαγγελισμό» με τα ράντζα στους διαδρόμους μετά τη εφημερία. Συνολικά, στους διαδρόμους του «Ευαγγελισμού» υπήρχαν διάσπαρτα 40 ράντζα στις παθολογικές και χειρουργικές κλινικές και 20 στην ψυχιατρική κλινική.
Τα ράντζα είναι μόνιμο φαινόμενο στα νοσοκομεία της Αττικής και μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ανάλογα με την εφημερία. Αυτό, όμως, σε τίποτα δεν εμπόδισε τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη να χαρακτηρίσει τα ράντζα του «Ευαγγελισμού» «λίγο γραφικό» θέμα και να πει ότι «είναι μειούμενα σε σχέση με το παρελθόν».
Την ίδια ώρα, η συγκυβέρνηση σφίγγει -όπως σε όλα τα νοσοκομεία- την οικονομική θηλιά στον «Ευαγγελισμό». Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διοίκηση του νοσοκομείου αναζητά επειγόντως πάνω από 20 εκ. ευρώ για τα καλύψει τα χρέη, που ανέρχονται σε 8 εκ. ευρώ, αλλά και να καλύψει καθημερινές λειτουργικές ανάγκες, καθώς τα κονδύλια για το 2013 έχουν εξαντληθεί.
Στο πλαίσιο της ίδια αντιλαϊκής διαχείρισης, η συγκυβέρνηση φέρεται να σχεδιάζει απολύσεις γιατρών απ' τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Ο υπουργός Υγείας έσπευσε χτες να διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα, δηλώντας ότι «η είδηση για τις 1.370 απολύσεις δεν ισχύει». Ωστόσο, όμως, δεν τις απέκλεισε κατηγορηματικά, λέγοντας: «Γενικά για το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουμε την πλήρη εικόνα όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του».
Συμπληρωματικά, ανέφερε: «Πώς θα δουλεύουμε από εδώ και μπρος; Θα κάνουμε αξιολόγηση. Πόσους και ποιους χρειαζόμαστε. Αυτούς που χρειαζόμαστε, τους κρατάμε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δεν μπορούμε να τους πληρώνουμε και αυτό να σημαίνει ότι θα κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να τους πληρώνουμε».