Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Έμεινε χωρίς αντιδραστήρια
Συνέπεια των άγριων περικοπών κατά 45% στις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων την πενταετία 2009-2014
Χωρίς αντιδραστήρια έμεινε ο «Ευαγγελισμός» ως συνέπεια του γενικότερου οικονομικού στραγγαλισμού των νοσοκομείων, καθώς την τελευταία 5ετία οι λειτουργικές δαπάνες περικόπηκαν κατά 45% (από 2,9 δισ. ευρώ το 2009 σε 1,6 δισ. το 2014).
Με υπόμνημα προς τη διοίκηση του νοσοκομείου η υπεύθυνη του Αιματολογικού Εργαστηρίου ενημερώνει «για το οξύτατο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο εργαστήριό μας λόγω ανεπάρκειας των αντιδραστηρίων ...και μέχρι της διευθετήσεως του αναφερθέντος προβλήματος δεν είμαστε σε θέση να διενεργούμε τις κάτωθι εργαστηριακές δοκιμασίες: Μοριακό έλεγχο θρομβολογίας, προσδιορισμό GGPD, αντισώματα HIT, φερετίνη, απτοσφαιρίνες, monotest, κύτταρα λύκου».
Πρόκειται για ένα «πακέτο» εξετάσεων αξίας 700 ευρώ, τα οποία δεν πληρώνουν οι ασθενείς που κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο. Τώρα, όσοι άρρωστοι νοσηλεύονται και χρειαστούν αυτές τις εξετάσεις, θα τις πληρώσουν εξ ολοκλήρου από την τσέπη τους,αφού θα αναγκαστούν να τις κάνουν στον ιδιωτικό τομέα.
Το θέμα αυτό απασχόλησε τη συγκέντρωση εργαζομένων που έγινε τη Δευτέρα 18 Νοέμβρη, με πρωτοβουλία του Σωματείου και της Πενταμελούς Επιτροπής της ΕΙΝΑΠ στον «Ευαγγελισμό».