Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας: Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών

Τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των αγροτών εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.
Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Ο αγώνας είναι κοινός ενάντια στον κοινό αντίπαλο την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μονοπώλια και την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία και την Πρόνοια παλεύουμε από το ίδιο μετερίζι με τη μικρομεσαία αγροτιά για να καταργηθούν τα κάθε λογής χαράτσια στην Υγεία, στην Πρόνοια, η άγρια φορολογία που επιβάλλει η "ανταγωνιστικότητα" των μονοπωλίων.
Παλεύουμε για να καταργηθούν οι πληρωμές στην Υγεία και την Πρόνοια, να παραγραφούν τα οφειλόμενα νοσήλια των ασθενών στα νοσοκομεία. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς από τη γη τους λόγω της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κινητικότητας και των απολύσεων εργαζομένων στην Υγεία και την Πρόνοια.
Βρισκόμαστε στην ίδια όχθη για να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις που αφορούν χρέη στο Δημόσιο και στις τράπεζες. Να σταματήσει η κατρακύλα των μισθών και εισοδημάτων, των συντάξεων.
Παλεύουμε για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Καλούμε όλα τα σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα, όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία - Πρόνοια με κάθε πρόσφορο τρόπο να εκδηλώσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στη δοκιμαζόμενη μικρομεσαία αγροτιά.
Με όπλο την αλληλεγγύη, τη συμμαχία, μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και όλους όσοι τη στηρίζουν. Μπορούμε να νικήσουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.