Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Από σήμερα η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο «Ερρίκος Ντυνάν»

Απεργούν σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Στο πλαίσιο της σημερινής απεργιακής ημέρας πραγματοποιούν από το πρωί περιφρούρηση και συγκέντρωση στην πύλη του Θεραπευτηρίου. Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων ματαίωσε τα σχέδια του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού για την δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού, ενώ παρούσα από το πρωί αστυνομική δύναμη για την «επιτήρηση» των απεργών.
Στο πλευρό τους η Λαική Επιτροπή Αμπελοκήπων, αντιπροσωπεία της Λαικής Συσπείρωσης του Δήμου Αθήνας, του σωματείου προσωπικού ιδιωτικών κλινικών Αθήνας και της Γραμματείας Αττικής Υγείας-Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.
Διεκδικούν άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, που φτάνουν τους 12 μήνες, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, καθώς και να περάσει το νοσοκομείο στο Δημόσιο, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και χωρίς πληρωμές για τους ασθενείς. Οι εργαζόμενοι δεν εκτονώνουν τον αγώνα τους με την καταβολή 2 μισθών που πέτυχαν πρόσφατα καθώς τους οφείλεται ακόμη μεγάλος αριθμός, απαιτώντας την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων τους.