Εργατικό Κέντρο Λευκάδας: Καταγγέλλει τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας
Φωτογραφία από παλαιότερη κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Λευκάδας
Τη στάση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας απέναντι στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, καταγγέλλουν το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Η σύμβαση που υπέγραψε φέτος η διοίκηση του νοσοκομείου με τον εργολάβο δεν επαρκούσε για να καλύψει  το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Ο εργολάβος για να βγάλει κέρδος εξανάγκασε τις εργαζόμενες να δεχθούν μειωμένες αποδοχές της τάξης των 370 ευρώ το μήνα! Απορρίπτοντας τους εκβιασμούς του εργολάβου, οι εργαζόμενες υπέγραψαν καταγγελία και με την παρουσία του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων την κατέθεσαν στη διοίκηση του νοσοκομείου. Απαιτούν επαναπρόσληψη με ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και πλήρη δικαιώματα.
Το Εργατικό Κέντρο και το σωματείο με ανακοίνωσή τους στηλιτεύουν την πολιτική της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και της περικοπής δαπανών. Όπως σημειώνουν, «οι εργαζόμενες με το Σωματείο τους και το Εργατικό Κέντρο δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το απαράδεκτο καθεστώς με τους εργολάβους που καλύπτονται από την εκάστοτε Διοίκηση. Θα αγωνιστούμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά με Συλλογικές Συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα».