Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Μαύρη εργασία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ανασφάλιστους τραυματιοφορείς με μισθούς 400 ευρώ, προσέλαβε από ιδιωτική εταιρεία τραυματιοφορέων η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, υπό τον μανδύα του «εθελοντισμού», προφασιζόμενη τα σοβαρά κενά και τις ελλείψεις σε προσωπικό και στη συγκεκριμένη περίπτωση την έλλειψη τραυματιοφορέων. Η αποκάλυψη αυτή, έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός, ότι τα δημόσια νοσοκομεία αποτελούν τον προθάλαμο των ελαστικών μορφών απασχόλησης, ενώ γίνεται ξεκάθαρο ότι μετά την καθαριότητα, την σίτιση και την φύλαξη, ένας ακόμη τομέας λειτουργίας των νοσοκομείων ιδιωτικοποιείται
Όπως καταγγέλλει το Σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας: «η εταιρεία ΚΛΕΟΣ ΑΕ η οποία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στο χώρο της Υγείας, πραγματοποιεί δωρεές στα νοσοκομεία της χώρας μηχανογραφικού υλικού και ιματισμού αλλά κι "εθελοντών" τραυματιοφορέων, στοχεύοντας προφανώς στην ευνοϊκότερη αντιμετώπιση σε διαγωνισμούς προμηθειών αλλά και στην διείσδυση από την πίσω πόρτα στα νοσοκομεία της χωράς νοικιάζοντας φτηνούς, ανασφάλιστους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι αυτοί καλούνται αρχικά να δηλώσουν "εθελοντές" κι η εταιρεία μέσω δωρεάς τους αμείβει με το πόσο των 400 ευρώ, ένα "χαρτζιλίκι στις δύσκολες μέρες που ζούμε", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας».
Το σωματείο εργαζομένων, καλεί τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου να αντισταθούν στην αντεργατική λαίλαπα. Μέσα από την οργανωμένη πάλη να διεκδικήσουν:
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγεία - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία.