Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013




Γραμματεία ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την στιγμή που υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και οι ελλείψεις στα νοσοκομεία τόσο της Θεσσαλονίκης αλλά και πανελλαδικά είναι τεράστιες.
Την στιγμή που πολλά νοσοκομεία λειτουργούν τις εφημερίες κυριολεκτικά με προσωπικό ασφαλείας και με μεγάλο μέσο όρο ηλικίας ιδιαίτερα σε νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς με κίνδυνο την υγεία ασθενών και εργαζομένων.
Την στιγμή που η κατάσταση στο χώρο της υγείας χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, η κυβέρνηση, μέσω της κινητικότητας- διαθεσιμότητας, στέλνει 15 συναδέλφους μας που δούλευαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να δουλέψουν σε νοσοκομεία της Αθήνας μειώνοντας ακόμα περισσότερο τον αριθμό του προσωπικού, επιδίνοντας και με αυτόν τον τρόπο την κατάσταση.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Από την μία η πλήρης υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν ώστε να δοθεί ως πεδίο εκμετάλλευσης για τα ιδιωτικά συμφέροντα και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και από την άλλη  να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στην έξοδο από την δουλειά τους.
Η γραμματεία Υγείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις παραπάνω πρακτικές.
Απαιτεί να μην ξεσπιτωθεί κανένας εργαζόμενος. Άμεση κάλυψη των οργανικών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όχι στην υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν υγείας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.
Καλεί όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, να δώσουν οργανωμένη ταξική απάντηση. Μαζική συμμετοχή στην Απεργία, μαζί με το ΠΑΜΕ, στις 6 Νοέμβρη.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013