Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ευθεία στήριξη των ιδιωτών στην Υγεία από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Σιγή νεκροταφείου και στοίχιση πίσω από την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική απαιτεί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας στο MEGA, σχολιάζοντας τις αιτιάσεις εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο και συνολικά στην Υγεία, ανέφερε ότι «δεν είναι ώρα για φασαρίες, για απεργίες και για διεκδικήσεις. Η χώρα είναι υπό χρεοκοπία. Κανείς δεν καλοπερνάει σήμερα».
Φαίνεται όμως πως από την πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας καλοπερνάει ο ιδιωτικός τομέας διότι, όπως επισήμανε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»Ηλίας Σιώρας, τουλάχιστον το 80% βαριάς υγειονομικής παροχής υπηρεσιών όπως αξονικοί τομογράφοι γίνονται σε ιδιωτικά κέντρα.
Το γεγονός επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας υποστηρίζοντας ότι «οι εξετάσεις στους ιδιώτες κοστίζουν λιγότερο από τις εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία» και πρόσθεσε ότι «δεν θα κλείσουμε και τους ιδιώτες» όταν αποκαλύφθηκε ότι ο «Ευαγγελισμός» νοίκιαζε με τη μέθοδο της σύμπραξης αξονικό τομογράφο από ιδιωτική εταιρεία.
Επιβεβαίωσε επίσης πως σκοπός της κυβερνητικής πολιτικής είναι η ενίσχυση ιδιωτών επιχειρηματιών στην Υγεία, γι' αυτό άλλωστε όπως καταγγέλθηκε οι δημόσιες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης έχουν αδειάσει προς όφελος των ιδιωτικών κέντρων.