Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013


Εκλογές στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ - Κάλεσμα συμμετοχής από τη ΔΗΠΑΚ


Φωτογραφία αρχείου

Εκλογές διεξάγονται την Πέμπτη 31 Οκτώβρη, την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Νοέμβρη στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Οι εκλογές διεξάγονται στο ξενοδοχείο Τιτάνια. Σε μαζική συμμετοχή και στήριξή της καλεί η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών ΕΟΠΥΥ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.
Όπως τονίζει, η συγκυβέρνηση και η τρόικα έχουν στόχο «να συγκεντρωθεί η πίτα της ΠΦΥ σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους. Θα είναι ο δρόμος για να τσακίσει τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς με χαμηλά εισοδήματα. Να συμπιέσει ακόμα περισσότερο το μικρό συνοικιακό βιοπαθολογικό ή διαγνωστικό εργαστήριο». Η παράταξη προειδοποιεί ότι «όσες δημόσιες μονάδες υγείας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις -"αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες" το έλεγε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ– με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και ό,τι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά ταμεία. Με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.
Το μέλλον μας και κύρια των νεότερων συναδέλφων προδιαγράφεται αβέβαιο, φθηνό ευέλικτο επιστημονικό δυναμικό, κακοπληρωμένοι υπάλληλοι χωρίς δικαιώματα σε αυτούς τους ομίλους που θα επιβιώσουν στην αρένα του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς».
Μεταξύ άλλων η ΔΗΠΑΚ διεκδικεί:
-Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση και ΕΕ.
-Να μην συγχωνευθεί – καταργηθεί καμία μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ, κανένα Κέντρο Υγείας, κανένα νοσοκομείο.
-Να μην βγει σε διαθεσιμότητα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
-Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε μόνιμες, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία.
-Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημοσίων μονάδων υγείας – πρόνοιας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-Ενιαίο, αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των πληρωμών των ασθενών.
-Να φορολογηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με 45%. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών.
-Να δημιουργηθεί ενιαίος κρατικός φορέας παραγωγής υγειονομικού υλικού, μηχανημάτων, φαρμάκων που θα απαλλάξει τους ασθενείς από τις πληρωμές και τις δημόσιες μονάδες υγείας από την καταλήστευση και τους εκβιασμούς των πολυεθνικών.