Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Γραμματεία Υγείας Πρόνοιας του ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου «Αττικόν»
Σε επίσχεση εργασίας από τις 4 Οκτώβρη
Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο «Αττικόν»


Να πληρωθούν όλες οι εφημερίες, χωρίς καμία περικοπή, στους γιατρούς του «Αττικόν» και όλα τα δεδουλευμένα στους υπόλοιπους εργαζόμενους και να σταματήσει η διοίκηση και μερίδα μεγαλοκαθηγητών την προσπάθεια τρομοκράτησης των γιατρών που αγωνίζονται για το δίκιο τους απαιτεί η Γραμματεία Αττικής Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πραγματοποίησε περιοδεία στο νοσοκομείο και παρέμβαση στη διοίκηση και σε διευθυντές κλινικών, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους ειδικευόμενους γιατρούς του Νοσοκομείου «Αττικόν», οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 4 Οκτώβρη.
Οι ειδικευόμενοι γιατροί επισημαίνουν ότι οι πιέσεις για παύση της επίσχεσης έχουν ενταθεί, με ορισμένους διευθυντές κλινικών να απειλούν πως δεν θα υπογράψουν την ειδικότητά τους, δεν θα συμμετέχουν σε επιστημονικά συνέδρια, θα κληθεί ο εισαγγελέας κλπ. Την Τρίτη στις 10 π.μ. θα διαδηλώσουν στο υπουργείο Υγείας και αμέσως μετά θα κάνουν γενική συνέλευση.
Η Γραμματεία Αττικής Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους. Να μη σταματήσουν τον αγώνα για τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, για την υπεράσπιση του αυτονόητου δικαιώματός τους να πληρώνονται για τη δουλειά τους. Να αψηφήσουν τις απειλές. «Να συντονίσουν τη δράση τους με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και τους ασθενείς για την πληρωμή των δεδουλευμένων και για τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Να διεκδικήσουμε μαζί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση των πληρωμών των ασθενών, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να διεκδικήσουμε μαζί αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, για να πάψει η Υγεία να είναι εμπόρευμα.
Καλούμε τους συναδέλφους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των ειδικευόμενων γιατρών του Νοσοκομείου "Αττικόν". Με ανακοινώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διοίκηση με όλους τους τρόπους να απαιτήσουν την άμεση πληρωμή όλων των εφημεριών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για να σπάσει στην πράξη ο φόβος, η τρομοκρατία και η απογοήτευση».