Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΕΦΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αποφάσισαν κινητοποιήσεις σε κοινή σύσκεψη
Κάλεσμα στους εργαζόμενους όλων των νοσοκομείων να συμμετέχουν μαζικά

Δυο κινητοποιήσεις αποφάσισαν σε κοινή σύσκεψη που διοργάνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Πολυκλινική», «Αγία Βαρβάρα», «Αγιος Σάββας», «Πατησίων», «Αμαλία Φλέμινγκ» και «7ο Θεραπευτήριο» του πρώην ΙΚΑ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του σωματείου των εργαζομένων στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο.
  • Την Παρασκευή, 11 Οχτώβρη, θα γίνει στάση εργασίας (7 - 11 π.μ.) και συγκέντρωση στις 9 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.
  • Στις 16 Οχτώβρη θα γίνει στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Ν' ανοίξουν τώρα τα νοσοκομεία και να σταματήσουν οι διαθεσιμότητες. Να ενισχυθούν άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό τα νοσοκομεία για να μπορέσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους. Δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όλους τους αρρώστους ανεξάρτητα από ασφαλιστική κάλυψη.
Τα εφτά σωματεία καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία όλων των νοσοκομείων να πάρουν αποφάσεις μέσα από Γενικές Συνελεύσεις ή από τα Διοικητικά Συμβούλια για να συμμετάσχουν στις παραπάνω κινητοποιήσεις. Επίσης, καλούν την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να συγκαλέσει πανελλαδική σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων γιατί διαμορφώνεται εκρηκτική κατάσταση και τα κονδύλια δεν επαρκούν ούτε για τις λειτουργικές ανάγκες τους.