Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Share page with AddThis
Φωτογραφία από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Αγία Όλγα

Νοσοκομείο «Αγία Όλγα»: Άγριες περικοπές πίσω από τις φιέστες
Με φόντο τις άγριες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες του νοσοκομείου Αγία Όλγα, οι ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας και του νοσοκομείου επιδόθηκαν σε τελετές φιλοφρονήσεων προς τη δωρήτρια του νοσοκομείου Νίκη Περρωτή.
Την επίσκεψη της δωρήτριας στο νοσοκομείο την αξιοποίησε ως πεδίο επικοινωνιακής αλληλεγγύης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης που παρευρέθηκε στην εκδήλωση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των Εργαζομένων, με ομόφωνη απόφασή του, κάλεσε τους εργαζόμενους να μη συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να πάρουν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου μια ώρα πριν την «εκδήλωση τιμής» και την άφιξη του υπουργού.
«Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν μπορούν να συμμετέχουν σε συνάντηση με τον υπουργό που ευθύνεται για το κλείσιμο νοσοκομείων και ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, για τη διαθεσιμότητα του προσωπικού, για το "κοινωνικά δίκαιο" εισιτήριο των 25 ευρώ, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, για το χαράτσι των 5 ευρώ για επίσκεψη σε ιατρό, για το 1 ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελείται από τα φαρμακεία και για τα δύο εκατ. συμπολιτών μας που είναι ανασφάλιστοι και βρίσκουν κλειστές τις πόρτες του ΕΣΥ», τονίζεται σε ανακοίνωση του Σωματείου.
Όπως κατάγγειλε το σωματείο, οι λειτουργικές δαπάνες του «Αγία Όλγα» για το 2014 μειώθηκαν για το 2014 στα 15 εκατ. ευρώ, από 19 εκατ. που ήταν το 2013. Πρόκειται δηλαδή για μια μείωση κατά 21% των λειτουργικών δαπανών με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα ακόμα και στη φαρμακευτική κάλυψη των ασθενών.
Μακριά από αυτά τα εκρηκτικά προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου ήταν οι διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν κατά την άφιξη του υπουργού από μερικές δεκάδες κατοίκων της περιοχής, με τη συμμετοχή λίγων εργαζόμενων του Αγία Όλγα, που με συνθήματα στράφηκαν προσωπικά κατά του υπουργού Υγείας, προσφέροντάς έτσι πιστοποιητικό δημοκρατικής συμπεριφοράς.
Μάλιστα, ο υπουργός, αδράζοντας την πάσα από ένα σύνθημα πως έχει λίγο χρόνο ζωής, ξεκίνησε την ομιλία του στην εκδήλωση ως ...ετοιμοθάνατος που θέλει να πει τις τελευταίες κουβέντες του!
Τελικά στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί λίγοι εργαζόμενοι, καθώς η πλειοψηφία τους ακολούθησε την απόφαση του σωματείου.