Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ψηφίζεται την Πέμπτη 6 Φλεβάρη το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ, ανακάλεσε την απεργία η ΑΔΕΔΥ

Συνεχίστηκε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Η συζήτηση στην Επιτροπή θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα. Την Τετάρτη το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια, με στόχο να ψηφιστεί την Πέμπτη 6 Φλεβάρη.
Για τη μέρα εκείνη, οι Ομοσπονδίες των γιατρών και των υγειονομικών (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, Ομοσπονδίες ΕΟΠΥΥ) έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Ανακάλεσε η ΑΔΕΔΥ
Σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, μετά από αίτημα της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και των «Παρεμβάσεων» και με τις πλάτες της ΔΑΚΕ, ανακάλεσε την απόφαση που είχε πάρει στην προηγούμενη συνεδρίαση για απεργία στις 6 Φλεβάρη, με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα της Υγείας.
Την πρόταση για απεργία την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ, είχαν καταθέσει η δυνάμεις του ΠΑΜΕ και είχε γίνει δεκτή από την πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει ζήτημα να συμφωνήσει και η ΓΣΕΕ σε απεργία την ίδια μέρα, ενώ οι «Παρεμβάσεις» μίλησαν για «συνολικό πλαίσιο» με απεργίες διαρκείας, «επειδή δεν έχουν νόημα οι 24ωρες».
Στη σημερινή συνεδρίαση, αξιοποιώντας τα ίδια προσχήματα, οι δυνάμεις αυτές αναίρεσαν την απόφαση για απεργία, όπως έκανε και η ΔΑΚΕ.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν τη στάση τους, σημειώνοντας ότι αυτή εκπορεύεται όχι από την αντίθεσή τους στην επιλογή της μιας ή της άλλης μορφής πάλης, αλλά από τη συνολική τους γραμμή στο κίνημα, που δεν είναι γραμμή ρήξης με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του. Ειδικά, για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις του στο κίνημα, η γραμμή αυτή επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι στηρίζει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, όπως στηρίζει γενικά την «υγιή» επιχειρηματικότητα.