Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013


ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1-11-2013

Συνάδελφοι, το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο μας, τίθεται ένα θέμα όλο και πιο έντονα: το ζήτημα της ασφαλούς εφημέρευσης τόσο για  την υγεία των ασθενών όσο και για  τη δική μας υγεία και ασφάλεια, όχι μόνο των γιατρών αλλά και όλου του προσωπικού.
Οι ειδικευμένοι γιατροί έχουν μειωθεί κατά πολύ από τα προηγούμενα χρόνια και οι ειδικευόμενοι δε φτάνουν και όχι μόνο σε αριθμό αλλά υστερούν και  στη γνώση, μιας και η έλλειψη ειδικευμένων γιατρών στερεί εκτός των άλλων και την εκπαίδευση των νέων γιατρών. Υπάρχει έλλειψη σε συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών, όπως π.χ. Αναισθησιολόγοι, και δε μπορούν να διεκπεραιωθούν χειρουργεία και μια πάγια κατάσταση έλλειψης ιατροφαρμακευτικού υλικού( χειρουργικού κτλ), αντιδραστηρίων και γενικά αναλώσιμων υλικών.
Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ελλιπέστατο 5 ( νοσηλευτές ) στο τμήμα επειγόντων, οι οποίοι  δε μπορούν να πάρουν καν τις άδειές τους και οι οποίοι κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας καλούνται να καλύψουν και τμήματα εκτός του χώρου των  επειγόντων ( π.χ. ΧΟΠ ).
Το κερασάκι στην τούρτα είναι η τραγική έλλειψη τραυματιοφορέων, όπου ασθενείς μένουν ώρες στους διαδρόμους μέχρι να διακομιστούν στο θάλαμό τους για εισαγωγή είτε για να κάνουν κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις.
Κι ενώ αυτά συνέβαιναν έως και το πρόσφατο διάστημα η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει και τα 3 νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη ( Παναγία , Λοιμωδών, Δερματολογικό ) και Κέντρα υγείας με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να εφημερεύει μόνο του σε γενική εφημερία (πλην εξαιρέσεων με το νοσοκομείο του Αγ. Παύλου) και φτάνουμε στο σημείο να μην χωράνε τα περιστατικά ούτε των ασθενοφόρων, πόσο μάλλον των ασθενών που περιμένουν με τις ώρες στην αίθουσα αναμονής.
Συνάδελφοι ,αυτή η κατάσταση δε μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί!
Απαιτούμε τώρα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών τραυματιοφορέων κτλ…
Απαιτούμε να ανοίξουν άμεσα κέντρα υγείας που να παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα όλο το 24ωρο.
Όχι στο κλείσιμο των νοσοκομείων – Όχι στην κινητικότητα- διαθεσιμότητα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ