Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Έρχονται συγχωνεύσεις στην πρωτοβάθμια υγεία και ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία

Ενίσχυση της εμπορευματοποίησης στα νοσοκομεία και κύμα συγχωνεύσεων στην πρωτοβάθμια υγεία ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως έγινε γνωστό κατά την συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με τους διοικητές των νοσοκομείων.
Σήμερα Πέμπτη λήγει η προθεσμία που είχε θέσει το υπουργείο για να καταθέσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αίτηση ένταξης στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).
Μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβάλει αίτηση ούτε οι μισοί γιατροί, γεγονός που σημαίνει ότι ο νέος φορέας θα λειτουργεί πλημμελώς. Η υποστελέχωσή του θα αποτελέσει το πρόσχημα για να μειωθούν οι δομές, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει ότι το επόμενο εξάμηνο θα αποτελέσουν προτεραιότητα οι συγχωνεύσεις μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας. 
Νέες αντιδραστικές αλλαγές θα έρθουν και στα δημόσια νοσοκομεία με νομοσχέδιο - σκούπα που θα καταθέσει σύντομα το υπουργείο Υγείας. Μεταξύ άλλων θα προβλέπει επέκταση των ΣΔΙΤ σε μια σειρά τομείς, αλλά και λειτουργία απογευματινών χειρουργείων κατά τα πρότυπα των απογευματινών ιατρείων που οι ασθενείς πληρώνουν σαν επίσκεψη σε ιδιωτικό γιατρό.