Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη ενάντια στον οικονομικό τους στραγγαλισμό

Παράσταση διαμαρτυρίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 20 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι του «Ερρίκος Ντυνάν», στιγματίζοντας και καταγγέλλοντας, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, την απροκάλυπτη παρέμβαση υπέρ των μεθοδεύσεων των επιχειρηματικών συμφερόντων και των μεγαλομετόχων της Τράπεζας Πειραιώς. Μέσω αυτής, κατά τους εργαζόμενους, κρατείται η δανειακή σύμβαση του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα τον οικονομικό στραγγαλισμό τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από 8 έως 14 μήνες. Επιπλέον καταγγέλλουν τα σχέδια διαμόρφωσης κοινοπρακτικού επενδυτικού σχήματος, με κυρίαρχο το στοιχείο της επιχειρηματικής διαπάλης για το «Ερρίκος Ντυνάν», την οποία «πληρώνουν» εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι.
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης οι εργαζόμενοι θα εκφωνήσουν δελτίο με ντουντούκα στη Λ. Μεσογείων, στο ύψος του νοσοκομείου, με σκοπό να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής για τις εξελίξεις.
Παράλληλα για την ερχόμενη Τρίτη 25 Φλεβάρη έχουν προκηρύξει στάση εργασίας 9 το πρωί με 3 το μεσημέρι και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια αξιοποίησης του «Ερρίκος Ντυνάν» για «ιατρικό τουρισμό», που θα απευθύνεται φυσικά σε ασθενείς με «πολύ γερά πορτοφόλια», εξοβελίζοντας εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα.