Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

«Κυνηγός κεφαλών» η αστυνομία στον «Ευαγγελισμό»
Η πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας είναι η αιτία για τις ανασφάλιστες αποκλειστικές, σημειώνει το σωματείο εργαζομένων
Την ανάγκη για ανατροπή της πολιτικής που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε σούπερ-μάρκετ, τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός (ΣΕΝΕ), με αφορμή τη σύλληψη «14 γυναικών που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες»,όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΝΕ σημειώνει: «Η μεγάλη έλλειψη, νοσηλευτικού κυρίως, προσωπικού από τα δημόσια Νοσοκομεία εδώ και χρόνια, έχει οδηγήσει στην ανάγκη πρόσθετης νοσηλευτικής φροντίδας από αποκλειστικές νοσηλεύτριες. Οι περισσότερες είναι εκπαιδευμένες και με πολύχρονη πείρα. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικεί χρόνια τώρα την παροχή εξειδικευμένης αποκλειστικής φροντίδας από μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων, κάτι που θα βοηθούσε σημαντικά το έργο της νοσηλείας, θα ανακούφιζε πολλούς ανήμπορους ασθενείς και θα κόστιζε λιγότερο στα ασφαλιστικά ταμεία. Η διεκδίκηση αυτή ουδέποτε υλοποιήθηκε από το κράτος, με τις γνωστές οικονομικές συνέπειες για ασθενείς και ταμεία.
Και όχι μόνο: Παράλληλα με τις ενταγμένες στις επίσημες λίστες των νοσοκομείων (καθώς και στα σωματεία τους) νοσοκόμες, που παρέχουν αποκλειστική φροντίδα - νοσηλεία, είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχουν κυκλώματα που διοχετεύουν στα νοσοκομεία γυναίκες ανασφάλιστες (κάποιες αλλοδαπές) με αμφίβολη εκπαίδευση, με χαμηλότερες τιμές, για 12ωρη ή και 24ωρη παρουσία στην κλίνη του ασθενούς. Αυτά τα δουλεμπορικά γραφεία "ποντάρουν" στην ανάγκη των ασθενών για αποκλειστική φροντίδα άμεση και φτηνή, ενώ ταυτόχρονα παρακρατούν από τους νοσοκόμους - "σκλάβους" τους και προμήθεια!
Με κυβερνητική εντολή, η αστυνομία, αντί να επικεντρώσει την προσοχή στους υπεύθυνους, συλλαμβάνει σαν κοινούς εγκληματίες τις "παράνομες" αποκλειστικές, που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Φυσικά, είμαστε κατά της παράνομης ανασφάλιστης, της "μαύρης εργασίας" και υπέρ της σοβαρής εκπαίδευσης και εξειδίκευσης όσων παρέχουν υπηρεσίες υγείας στον ασθενή. Ομως, η σημερινή νόμιμη λειτουργία των "δημόσιων" νοσοκομείων, υπαγορεύει την άλωσή τους από πολυεθνικές φαρμάκου και τεχνολογίας, εργολαβίες σίτισης, αποκομιδής απορριμμάτων, φύλαξης κ.λπ., από αλυσίδες ιδιωτών που παρέχουν ασθενοφόρα, ειδικά στρώματα και καρέκλες, αποκλειστικές νοσοκόμες κ.ά. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών υλοποιώντας οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχουν καταντήσει τα νοσοκομεία supermarket.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί! Αντιπαλεύουμε κάθε εμπορευματοποίηση στο χώρο της Υγείας. Αγωνιζόμαστε για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης! Αυτή είναι η οριστική λύση στις ανάγκες ασθενών και υγειονομικών κι όχι τα κυνηγητά ...κεφαλών!».