Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Δικάζονται αύριο συνδικαλιστές της ΟΣΝΙΕ
Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία ετοιμάζει νέα σύμβαση - λαιμητόμο για τους εργαζόμενους
Εκδικάζεται αύριο Τετάρτη η μήνυση που είχε κάνει πριν από περίπου ένα χρόνο το τότε καθαιρεμένο προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας εναντίον των υπόλοιπων μελών της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Οι συνδικαλιστές του κλάδου της Ιδιωτικής Υγείας (Γκλεζάκος, Κωστόπουλος, Κρέτσης, Υφαντής) σέρνουν άλλους συνδικαλιστές στα δικαστήρια, ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση, επειδή με ανακοινώσεις είχαν αποκαλύψει στους εργαζόμενους το περιεχόμενο της κλαδικής ΣΣΕ που είχαν υπογράψει κρυφά οι εν λόγω συνδικαλιστές και που προέβλεπε μεγάλες περικοπές σε μισθούς και άλλα δικαιώματα.
Με αφορμή τη συνδικαλιστική δίωξη, το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας καλεί «τα σωματεία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες. Να δυναμώσει η ενότητα, η οργανωμένη μαζική δράση ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και απ' όπου κι αν προέρχεται». Ανάλογες ανακοινώσεις έχουν εκδώσει τα κλαδικά Συνδικάτα Εργαζόμενων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Λάρισας, Πάτρας, Β. Ελλάδας, τοΣωματείο στην κλινική «Γαληνός», η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής.
Την ίδια στιγμή που σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές, η σημερινή πλειοψηφία της ΟΣΝΙΕ ετοιμάζεται να υπογράψει νέα ΣΣΕ στο ντορό της προηγούμενης, απευθύνοντας πρόσκληση στις εργοδοτικές ενώσεις για συνάντηση το Μάρτη. Οπως καταγγέλλει η παράταξη της ΔΑΣ, η πλειοψηφική ηγεσία της ΟΣΝΙΕ διαμόρφωσε την εξής πρόταση: Αύξηση στο βασικό μισθό, όπως ορίζεται στην κλαδική ΣΣΕ 2012 - 2013, κατά 2% για το 2014 και αύξηση κατά 2% για το 2015. Είναι γνωστό ότι η πλειοψηφική ηγεσία της ΟΣΝΙΕ υπέγραψε για το 2012 - 2013 ΣΣΕ με μειώσεις 15%.
Στην ίδια πρόταση, μιλάνε για επαναφορά κάποιων από τα επιδόματα και τις άδειες που οι ίδιοι κατάργησαν με την υπογραφή της ΣΣΕ του 2013! Μιλάνε, τέλος, γενικώς και αορίστως για μέτρα για τους νεοπροσληφθέντες, τους οποίους οι ίδιοι διέλυσαν, υπογράφοντας ότι θα μπαίνουν στη δουλειά με 600 ευρώ μεικτά!