Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΩ
Ο νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που ψηφίστηκε στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα. Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα μας δυναμώνει. Ολοένα και περισσότερο, το κόστος των υπηρεσιών Υγείας μεταφέρεται στους πολίτες που ήδη έχουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία, τις φοροληστείες, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Διαμορφώνει εργαζόμενους που θα στοιχίζουν ακόμα πιο φθηνά στους επιχειρηματικούς ομίλους και στο κράτος.
Οι μεγάλες ελλείψεις του Νοσοκομείου της Κω και των περιφερειακών ιατρείων  στον ιατροτεχνικό εξοπλισμό και στο προσωπικό μειώνουν την ποιότητα και την ποσότητα της παροχής φροντίδας υγείας με δραματικές συνέπειες για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.
Το κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ θα προσθέσει προβλήματα στους πολίτες, αφού θα έχει λιγότερες υγειονομικές μονάδες με λιγότερους γιατρούς, και ακόμα λιγότερες δωρεάν παροχές και αύξηση των πληρωμών από τους ασθενείς για την αγορά υπηρεσιών Υγείας από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Οι παροχές που μέχρι σήμερα παρέχονταν από τον ΕΟΠΠΥ μεταφέρονται στο Νοσοκομείο χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση τους. Ένα Νοσοκομείο που αδυνατεί να καλύψει τις ήδη αυξημένες ανάγκες του. Για παράδειγμα ένα μεγάλο μέρος της Συνταγογράφησης που κάλυπταν οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ μέχρι σήμερα, θα μεταφέρεται από εδώ και πέρα στο Νοσοκομείο. Όμως οι γιατροί του Νοσοκομείου όση θέληση και να έχουν παρά τον ιδιαίτερα αυξημένο όγκο δουλειάς, δεν μπορούν να ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο αριθμό συνταγογραφήσεων τον μήνα, ο οποίος δεν φτάνει να καλύψει τον πληθυσμό του νησιού. Άρα οι πολίτες είτε θα αναγκάζονται να πληρώνουν τα φάρμακα τους ή να μένουν χωρίς φάρμακα; Σε περιπτώσεις ασθενών που περνούσαν από επιτροπές ιατρών του ΕΟΠΠΥ για ασφαλιστικά θέματα και επιδόματα ποιος καλύπτει τις ανάγκες;
Λένε ψέματα ότι το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ αποτελεί αναγκαίοκαι προσωρινό μέτρο, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο για την ανάπτυξη των δημόσιων υπηρεσιών ΠΦΥ, που δήθεν θα λύσει τις ανάγκες της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των υπηρεσιών πρόληψης. Σκοπός είναι η περικοπή δαπανών στη Δημόσια Υγεία, τα φάρμακα, τη νοσηλεία, τις θεραπείες και τις εργαστηριακές εξετάσεις, την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Διεκδικούμε
-Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας
-Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας για όλο το λαό
-Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. – Κ. Υ ΚΩ