Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πάρος: Χιλιάδες κάτοικοι πήραν μέρος σήμερα στην απεργία και στη συγκέντρωση για την Υγεία
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η σημερινή συγκέντρωση για την Υγεία στην Πάρο

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή χιλιάδων κατοίκων της Πάρου που ανταποκρίθηκαν σύσσωμοι στη σημερινή 24ωρη απεργία, που είχε κηρύξει το Συντονιστικό Αγώνα Φορέων του νησιού για την Υγεία, και στη συγκέντρωση που έγινε, απαιτώντας δημόσια και δωρεάν Υγεία.
Πάνω από 3.000 άνθρωποι, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, μαθητές, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, νεολαίοι και γυναίκες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Παροικιάς και πραγματοποίησαν συμβολικές καταλήψεις στους καταπέλτες των πλοίων της «Blue Star», «Paros» και «Naxos» για περίπου μισή ώρα, απαιτώντας την άμεση επίλυση των τραγικών προβλημάτων της δημόσιας υγείας στα νησιά.
Παρούσα στην συγκέντρωση ήταν και αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πάρουμε επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Ροκονίδα.
Υπενθυμίζεται ότι της σημερινής κινητοποίησης είχε προηγηθεί δημοψήφισμα στις 16 Φλεβάρη, με πρωτοφανή τη συμμετοχή του κόσμου, με το οποίο απαίτησαν δημόσιο δωρεάν και ενιαίο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.