Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τρίτη στην Ομόνοια
Ολοι αύριο Δευτέρα στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ
Σε γενικό ξεσηκωμό για την Υγεία καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και την Τρίτη 18 Φλεβάρηστην Αθήνα διοργανώνει συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Υγείας, στις 6 το απόγευμα, στην Ομόνοια.Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους, τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη το πρωί, να βρεθούν έξω από τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Κάλεσμα απευθύνει και η ΠΑΣΕΒΕ.
Στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζονται τη Δευτέρα συγκεντρώσεις στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ Τούμπας από τις Λαϊκές Επιτροπές κεντροανατολικής Θεσσαλονίκης και στο ΙΚΑ Ευόσμου από τις Λαϊκές Επιτροπές της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Το πρωί της Παρασκευής, με το που ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής και παράδοσης της περιουσίας του ΕΟΠΥΥ, συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές και άλλοι φορείς του κινήματος, βρέθηκαν έξω από τα κατά τόπους ιατρεία και μαζί με τους γιατρούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους απέτρεψαν σε πολλές περιπτώσεις να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι συνέχεια της δράσης που ανέπτυξαν όλο το προηγούμενο διάστημα τα ταξικά συνδικάτα και οι άλλοι φορείς που συσπειρώνονται στις Λαϊκές Επιτροπές. Δεκάδες είναι οι συσκέψεις που έγιναν σε όλη τη χώρα με θέμα τα ζητήματα της Υγείας, εκατοντάδες οι πολύμορφες κινητοποιήσεις σε πόλεις και γειτονιές, με αίτημα «αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας για όλο το λαό, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία».