Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πανελλαδική γραμματεία Υγείας – Πρόνοιας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποκαλυπτική είναι η στάση των συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΕΔΗΝ 17/02/2014 για το τι κίνημα «ανατροπής», καλούν τους υγειονομικούς να στηρίξουν και ποιο είναι το περιεχόμενο της πάλης για την υγεία.
Πόσο δίκιο έχει ο λαός μας όταν λέει, «δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι», ή «αν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς».
Στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ, με ιδιαίτερη  έμφαση, απαίτησαν να καλεστεί από την εν λόγω ομοσπονδία, η ΓΣΕΕ  και η ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν απογευματινά συλλαλητήρια για την υγεία!!!
Ποιους καλούν σε κοινό μέτωπο; Αυτούς που με κάθε τρόπο έχουν στηρίξει τις ανατροπές στην υγεία που συντελούνται τα τελευταία χρόνια σε βάρος των εργαζομένων και όλου του λαού, προκειμένου να στηριχθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη, τα κέρδη των μονοπωλίων.
Μάλιστα εξέφρασαν και το «παράπονό» τους γιατί η ΓΣΕΕ δεν έχει βγάλει ανακοίνωση για τα  κυβερνητικά μέτρα που αφορούν  την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Ας μας επιτρέψουν να υπενθυμίσουμε ότι  οι προτάσεις της ΓΣΕΕ όπως διατυπωθήκαν σε επίσημο έγγραφο της, στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης που έσπευσε να πάρει μέρος, είναι η ανοιχτή ταύτιση των θέσεων της με τις προτάσεις της Taske – Force  και της επιστημονικής επιτροπής που συγκροτήθηκε στα πλαίσια του Υπουργείου Υγείας.
Αποδέχεται ο ΕΟΠΥΥ, ν' αποτελεί ένα μεγάλο μονοψώνιο, που θα αγοράζει υπηρεσίες από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα  υγείας, με τον «ιδρώτα του λαού».
Αποδέχεται τους στόχους της «μεταρρύθμισης», δηλαδή τη μείωση των κρατικών δαπανών για την υγεία προκειμένου να στηριχθεί η “ανταγωνιστικότητα”.
Για τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών ΠΦΥ(πρώην πολυατρεία του ΕΟΠΥΥ, Κέντρα Υγείας κλπ), προτείνει όπως και η κυβέρνηση,  το περαιτέρω χαράτσωμα του λαού και των εργαζομένων όπως το να επιβληθεί ειδικό τέλος στο καπνό και στα ποτά, που πρόσφατα εφαρμόστηκε, το “κοινωνικό ασφαλιστικό φόρο” κ.α
Αποδέχεται τους κλειστούς προϋπολογισμούς  στην υγεία, δηλαδή προκαθορισμένη συγκεκριμένη χρηματοδότηση σαν οροφή που καθορίζεται όχι από τις λαϊκές ανάγκες, αλλά από τις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Συμφωνεί με την επικείμενη συγχώνευση και κατάργηση των πολυϊατρείων τη στιγμή που οι λαϊκές ανάγκες απαιτούν ανάπτυξη ΚΥ σε όλους τους δήμους.
Συνάδελφοι, βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Η ΠΟΕΔΗΝ, είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη των αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Εγκαταλείψτε τα «συναιτεράκια», τη ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και το «Ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».Στηρίξτε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για σωματεία γερά  και μαζικά. Αλλάξτε τους συσχετισμούς δύναμης παντού.
Αθήνα Φλεβάρης 2014