Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Καμιά παραίτηση στο καίριο για τη ζωή μας ζήτημα των ΣΣΕ!

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Νοσοκομείου Παπαγεωργίου

στηρίζεται από το ΠΑΜΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
 καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της τραγικής κατάστασης που έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία. Στα Ε.Ι. και ΤΕΠ η επισκεψιμότητα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Στις κλινικές δεν υπάρχουν κρεβάτια να βάλουν τους ασθενείς. Έτσι όπως πάει η κατάσταση θα δούμε και ασθενείς στους διαδρόμους.
Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των ασθενών που μέσω εισφορών και φορολογίας έχουν χρυσοπληρώσει για μια αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δικαιολογημένη όμως και αυτή των υγειονομικών, που παρά τις τεράστιες ελλείψεις και μέσα από εξοντωτικά ωράρια, δίνουν μια άνιση μάχη. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό συμβαίνει μόνο στο νοσοκομείο μας. Καθημερινά υπάρχουν αναφορές στα ΜΜΕ για την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας. Όλα, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.
Το να διαμαρτυρόμαστε γενικά και αόριστα χωρίς να βλέπουμε την αιτία που προκαλεί αυτά τα προβλήματα, δεν μας οδηγεί πουθενά. Ας δούμε λοιπόν μερικές αιτίες. Με το κλείσιμο των 8 νοσοκομείων(5 σε Αθήνα και 3 σε Θεσσαλονίκη) ανέβηκε η επισκεψιμότητα στα υποστελεχωμένα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία. Με το επικείμενο κλείσιμο νοσοκομείων της επαρχίας θα ανέβει και άλλο. Με το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση  των δομών ΠΦΥ. Πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα κλείσουν. Η υποχρηματοδότηση από το κράτος και η λειτουργία των δομών Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οξύνει τα προβλήματα.
Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, ως προϋπόθεση ανάπτυξης με στόχο την παροχή βασικών υπηρεσιών. Επιβεβαιώνεται ότι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί υπηρετούν την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου, μετατρέποντας την Υγεία σε πολυτέλεια για την πλειοψηφία του λαού, που θα έχει πρόσβαση απλά και μόνο σε κάποιες ελάχιστες υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας. Όποιος χρειάζεται περισσότερα θα πρέπει να βάζει το χέρι βαθειά στην τσέπη του. Αυτή η πολιτική εφαρμόζεται σ’ όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και χρόνια. Με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια.
Η Υγεία δεν είναι μόνο θέμα των υγειονομικών αλλά όλων των εργαζομένων, μικροεπαγγελματιών, ανέργων, φοιτητών, συνταξιούχων κλπ. Είναι ανάγκη ο κοινός αγώνας όλων αυτών γιατί  η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά λαϊκή ανάγκη.
 Συνάδελφοι, η διοίκηση του νοσοκομείου ακολουθεί παρελκυστική τακτική στο θέμα της ΣΣΕ. Θέλει να μας  φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων. Δεν αντιμετωπίζει το θέμα της εντατικοποίησης της εργασίας. Πάνω από 100 νοσηλευτές λείπουν. Στους τραυματιοφορείς η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει εδώ και καιρό κόκκινο. Τα ίδια και σε άλλες ειδικότητες.
Η πλειοψηφία του Δ.Σ. τηρεί σιγή ιχθύος και δεν κάνει τίποτα για να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων. Εμείς ξεκινάμε με συλλογή υπογραφών για σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης με θέμα τη ΣΣΕ και την εντατικοποίηση της εργασίας. .

Αγωνιζόμαστε για
  • Εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού.
  • Ανάκληση της 19-12-2013 απόφασης της Διοίκησης που καταργεί τη ΣΣΕ.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Καμιά παραίτηση στο καίριο για τη ζωή μας ζήτημα των ΣΣΕ! Καμία αποδοχή τετελεσμένων. Κανένας συμβιβασμός, καμιά απογοήτευση να μην περάσει! Καμιά δυσκολία να μη μας γονατίσει!