Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Με «λουκέτο» κινδυνεύει το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» - Στάση εργασίας την Τρίτη από τους εργαζόμενους

Με «λουκέτο» κινδυνεύει το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι, απλήρωτοι σχεδόν ένα χρόνο, βρίσκονται «με το ένα πόδι» στην ανεργία. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου προχωρούν την Τρίτη 25 Φλεβάρη σε στάση εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.) και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.
Από το καλοκαίρι ξεκίνησε η διαδικασία αποβολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - όπου ανήκει το «Ερρίκος Ντυνάν» - από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό. Η κυβέρνηση όρισε προσωρινή διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε το δάνειο που είχε το Ερρίκος Ντυνάν, έχοντας ουσιαστικά τον πρώτο λόγο στη διαχείρισή του. Την περασμένη Τρίτη το Ειρηνοδικείο ακύρωσε το διοικητικό συμβούλιο που είχε συστήσει η κυβέρνηση και όρισε νέο ΔΣ από προηγούμενα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. «Η Κυβέρνηση για όλο αυτό το διάστημα που θα προκύψει, δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για το τι μέλλει γενέσθαι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν"», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης.
Φυσικά η κυβέρνηση και το υπουργείο φέρουν πολιτικές ευθύνες ακριβώς γιατί υποστηρίζουν με σθένος την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία, την αγοραπωλησία υπηρεσιών, τους ασθενείς - πελάτες. Σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον, όποιος ...αντέξει, ακόμη κι αν πρόκειται για μονάδες Υγείας. Άλλωστε πρεσβεύουν και νομοθετούν τη λειτουργία και των δημόσιων νοσοκομείων με ίδια έσοδα, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με μείωση του λειτουργικού κόστους (υλικά, υπηρεσίες, εργατικό «κόστος» κλπ). Γι' αυτό ακριβώς η κυβέρνηση και το υπουργείο αγνοούν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για πέρασμα του «Ερρίκος Ντυνάν» στο δημόσιο και να χρηματοδοτείται όπως και όλες οι δημόσιες δομές Υγείας αποκλειστικά από το κράτος.