Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Διοργανώνει Συνέδριο με τους φαρμακοβιομηχάνους
Η «Αγωνιστική Συνεργασία Ιατρικών Επισκεπτών» καλεί τους συνέδρους να αλλάξουν τους συσχετισμούς
Συνέδριο και ημερίδα με καλεσμένους ομιλητές εκπροσώπους όλων των εργοδοτικών οργανώσεων οργανώνει η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση) από σήμερα μέχρι και την Κυριακή. Ανάμεσα σε άλλους εισηγητές στην ημερίδα, με θέμα «Η αλήθεια για τα γενόσημα. Μύθοι και πραγματικότητα. Το επώνυμο γενόσημο είναι η λύση;» είναι ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας.
Η «Αγωνιστική Συνεργασία Ιατρικών Επισκεπτών» (ΑΣΙΕΠ) καλεί τους εργαζομένους του κλάδου «να καταδικάσουν ανάλογα όλες εκείνες τις δυνάμεις που στέκονται πρόθυμοι συνομιλητές των εργοδοτών την ώρα που ο κλάδος τσακίζεται» και τους συνέδρους να δώσουν «ταξικό προσανατολισμό στην ομοσπονδία ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας ελληνικής και πολυεθνικής. Τόσα χρόνια πληρώναμε τα κέρδη τους, να μην πληρώσουμε και τις ζημιές τους».
Στη διακήρυξή της αναφέρει: «Η διοίκηση της ΠΟΙΕ σιώπησε εκκωφαντικά στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στις ελαστικές μορφές εργασίας, στους ενοικιαζόμενους εργαζομένους, στην απασχόληση στον κλάδο χωρίς ένταξη στο ΤΕΑΥΦΕ. Μοναδική της μέριμνα υπήρξε ανέκαθεν η μετατροπή του ταμείου σε ΝΠΙΔ - επαγγελματικό ταμείο με τα προβλήματα που αυτή συνεπάγεται και καθημερινά αποκαλύπτονται. Είναι μάλιστα ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά και εκείνοι που τόσα χρόνια τους στηρίζουν με την ανοχή τους, που διέσπασαν την ταξική ομοσπονδία εργαζομένων στο Φάρμακο με τη λογική πως οι ιατρικοί επισκέπτες είναι κάτι ξεχωριστό από τους υπόλοιπους εργαζομένους στον κλάδο αλλά τώρα για να εξυπηρετήσουν τους κομματικούς και προσωπικούς σκοπούς τους προσπαθούν να παγιδέψουν τους φαρμακοϋπαλλήλους».
Καλεί σε κοινό αγώνα με τους εργαζομένους όλων των κλάδων και τους συνέδρους να συμπορευθούν με την ΑΣΙΕΠ για: Να γίνει η μάχη της σύμβασης που θα εξασφαλίζει δουλειά με δικαιώματα υπόθεση όλων των συναδέλφων. Την κατάργηση του «δουλεμπορίου» των ενοικιαζόμενων εργαζομένων. Να αντιπαλέψουμε τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών. Να μην είναι η Υγεία και το Φάρμακο εμπόρευμα. Να μην κλείσει καμία μονάδα ΕΟΠΥΥ. Την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος.