Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Εργαζόμενοι νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»: Στάση εργασίας και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας

Σε στάση εργασίας από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, προχώρησαν οι εργαζόμενοι προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».
Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με τον υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη εισέπραξαν πιέσεις αλλά και προσπάθειες τρομοκράτησης.
Οι εργαζόμενοι είναι 7 - 11 μήνες απλήρωτοι, ενώ με κυβερνητική απόφαση η δανειακή σύμβαση του νοσοκομείου έχει παραχωρηθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία έχει ουσιαστικά τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις εκταμιεύσεις του νοσοκομείου.
Ο υπουργός είπε πως ο πρωθυπουργός, το υπουργείο Υγείας και η Τράπεζα Πειραιώς θα καταρτίσουν σχέδιο και θα το δημοσιοποιήσουν. Βασικός πυλώνας του σχεδίου είναι να λυθεί το «πρόβλημα» του μεγάλου «εργατικού κόστους» με αναδιάρθρωση προσωπικού, δηλαδή απολύσεις, μειώσεις μισθών, ελαστική εργασία. Απείλησε πως αν αντιδράσουν οι εργαζόμενοι θα ...αποχωρήσει η Τράπεζα και θα κλείσει το νοσοκομείο. Τέλος τους ...διαβεβαίωσε πως δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ από τα οφειλόμενα δεδουλευμένα μέχρι τις 25 Φλεβάρη.
Η παράταξη ΔΑΣ του νοσοκομείου καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν στα κυβερνητικά σχέδια και να συνεχίσουν την εφαρμογή των αγωνιστικών τους αποφάσεων για:
  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων (7 - 11 μηνών).
  • Καμία απόλυση.
  • Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους χωρίς εκ περιτροπής ή μερική απασχόληση.
  • Έξω οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες επενδυτές από το νοσοκομείο.
  • Το κράτος να αναλάβει τη χρηματοδότηση και λειτουργία του νοσοκομείου, με αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για όλους.
Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων:
  • Το Σαββατοκύριακο θα κάνουν ενημερωτικές εξορμήσεις στις περιοχές γύρω από το νοσοκομείο και σε σταθμούς του Μετρό.
  • Τη Δευτέρα έχουν γενική συνέλευση και την Τετάρτη12 Φλεβάρη, 24ωρη απεργία με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.