Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΕΣΑΚ & ΔΗΠΑΚ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

Ποιος θέλει μαζικές συνελεύσεις και ποιος τις υπονομεύει;;
Ποιος θέλει καλά οργανωμένους αγώνες και ποιος τους εκφυλίζει;;
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Στις 25 Φλεβάρη είχε προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση από το ΔΣ του ΣΕΝΕ και την  5μελή επιτροπή της ΕΙΝΑΠ για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που μας απασχολούν: μεγάλη έλλειψη προσωπικού, εντατικοποίηση της δουλειάς λόγω κλεισίματος του ΕΟΠΥΥ, προϋπολογισμός φτώχιας για τον Ευαγγελισμό, αξιολογήσεις που θα μετατραπούν σε απολύσεις, κύμα ανήμπορων ανασφάλιστων στα νοσοκομεία, απλήρωτες εφημερίες γιατρών κ.λπ.

1. Ήδη εδώ και μια βδομάδα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προπαγάνδιζαν για την ανάγκη της συμμετοχής οργώνοντας το νοσοκομείο αλλά …ως διά μαγείας εντός λίγων ωρών οι αφίσες του σωματείου εξαφανίζονταν. Παράλληλα, δεν είδαμε εκπροσώπους άλλων παρατάξεων να έχουν πάρει τόσο ζεστά το θέμα της συνέλευσης… και φυσικά καμιά προσπάθεια για μαζικοποίηση απ΄ τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού.
2. Παρά την εντατικοποίηση της δουλειάς, αλλά και τη μοιρολατρεία του «τίποτα δεν γίνεται»  που διασπείρουν διάφοροι κύκλοι (κι όχι μόνο οι κυβερνητικοί) δηλητηριάζοντας τη μαχητική κι ενιαία απάντηση που οφείλουν να δώσουν οργανωμένα οι υγειονομικοί, κάποιοι συνάδελφοι μπόρεσαν και παρευρέθηκαν.
3. Από την αρχή ωστόσο ήταν προφανές ότι δεν υπήρχε η στοιχειώδης συμμετοχή για να χαρακτηριστεί Γενική Συνέλευση, ενώ κάποιοι από τους ομιλητές ηθελημένα ή άθελά τους φρόντισαν να διώξουν κόσμο με μακρηγορίες και αντεγκλήσεις (ενδεικτικό είναι ότι ενώ δεν υπήρχε ΓΣ αλλά ενημέρωση επέμειναν να μιλήσουν τέσσερις ομιλητές από την Ενωτική Πρωτοβουλία).
4. Αφού είχαν απομείνει καμιά 25αριά άτομα, κάποιοι συνάδελφοι από την παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) επέμεναν (με ουρλιαχτά!) ότι αυτοί οι λιγοστοί έπρεπε να ονομαστούν Γενική Συνέλευση με απαρτία και να αποφασίσουν, συμβάλλοντας έτσι στον πλήρη εκφυλισμό των διαδικασιών και απομακρύνοντας τον κόσμο.
5. Σαν να μην έφτανε ο εκφυλισμός που προκάλεσαν αυτές οι δυνάμεις είχαν και το θράσος να προτείνουν: α) πολυήμερες απεργίες γιατί «δεν φτάνουν δυο 48ωρες» όπως είπαν, τη στιγμή που οι απεργοί σε κάθε απεργία με δυσκολία κυμαίνονται από  30 – 80, κι ενώ οι κεντρικοί τους συνδικαλιστές σε ΔΣ και Ομοσπονδία είναι κατ’εξακολούθηση απεργοσπάστες! β) κινητοποίηση για Πέμπτη – Παρασκευή (27 & 28-2) με μία μέρα προετοιμασίας για να εκφυλίσουν ακόμα περισσότερο την όποια αγωνιστική διάθεση. Γενναιόδωροι πάντα στα λόγια αλλά τσιγκούνηδες στην πράξη!
6. Από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μπήκε η πρόταση να γίνει επιτόπου σύγκληση του Δ.Σ. παρουσία και των υπολοίπων συναδέλφων για να αποφασίσει για τις τοπικές κινητοποιήσεις πέραν των πανδημοσιοϋπαλληλικών απεργιών που έχουν ήδη εξαγγελθεί. Αυτό και έγινε: το ΔΣ σε άμεση ανοιχτή συνεδρίαση με ψηφοφορία αποφάσισε να συνεχίσουμε με διοργάνωση κινητοποίησης όλων των εργαζομένων την επόμενη Τετάρτη 5 Μαρτίου 8πμ στα ΤΕΠ.
7. Επειδή όμως δεν τους βγήκε το σχέδιο, δηλαδή να κατοχυρωθεί ότι οι Γενικές Συνελεύσεις του μεγαλύτερου ίσως επιχειρησιακού Σωματείου – πάνω από 1.800 εγγεγραμμένοι - θα γίνονται και με μια «παρέα» 10-20 ατόμων (όπως το’χαν κάνει και το ξεφτίλισαν και την περίοδο της ψήφισης των μνημονίων), έφτασαν στο σημείο οι συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μας αποκαλούν πράκτορες! Δεν μας είπαν μόνο τίνος συμφέροντα εκπροσωπούν γιατί μέχρι τώρα τον χαρακτηρισμό του «πράκτορα» μόνο οι φασίστες χρυσαυγίτες μας τον έχουν προσδώσει.
Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη σ’ αυτούς που με δήθεν επαναστατικές κορώνες αλείφουν βούτυρο στο ψωμί της συγκυβέρνησης και της ΕυρωΈνωσης,  κι ετοιμάζουν στους χώρους σιγή νεκροταφείου για όποτε έρθει η δική τους …βασιλεία!
Το απέδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα στα διάφορα νοσοκομεία όπου με αυτές τις λογικές έπαιρναν τάχα «αγωνιστικές πρωτοβουλίες» όμως χωρίς συμμετοχή, χωρίς δυναμική και χωρίς αποτέλεσμα αφού βέβαια αυτά γίνονταν μέσα σε …κονκλάβια των 5-10 συνδικαλιστών μακριά κι αλάργα από τις μάζες των υγειονομικών που υποφέρουν.
Το απέδειξαν και με τον εκφυλισμό στις κινητοποιήσεις των καθηγητών και άλλων κλάδων με τις λεγόμενες απεργίες διαρκείας που χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία κατέληγαν να είναι μόνο κατ΄ όνομα απεργίες χωρίς απεργούς, άσφαιρα πυρά!
Το αποδεικνύει και η τελευταία τους ανακοίνωση στην οποία επαναφέρουν τον …πόθο τους για «ανοιχτή συντονιστική επιτροπή» εκτός σωματείου όπου κανείς δεν ξέρει ποιος συμμετέχει, κανείς δεν λογοδοτεί για τίποτα και σε κανένα, ώστε να λειτουργήσει ως όπλο καταστολής κάθε οργανωμένης παρέμβασης – κάθε διάθεσης για αγώνα.
Συνάδελφοι ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ! Μην κρατάτε αποστάσεις από την οργανωμένη πάλη. Είναι δρόμος με δυσκολίες, αλλά με σιγουριά οδηγεί στην κατάκτηση όσων μας ανήκουν.
Μην επιτρέπετε να λοιδορούνται οι αγώνες και η προσφορά των υγειονομικών με όχημα τη χαμηλή συμμετοχή είτε από τη σημερινή κυβέρνηση, είτε από αυτούς που ξερογλείφονται για κυβερνητικές καρέκλες (που ήδη έχουν χωθεί σε όλους τους μηχανισμούς της εργοδοσίας) και που έχουν συμφέρον να μην υπάρχει κίνημα, να είμαστε απομονωμένοι και έρμαια της κάθε αυθαιρεσίας!
Συνάδελφοι το ξέρετε καλά:
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βρισκόμαστε αταλάντευτα μπροστά στους αγώνες χωρίς να διστάζουμε να συγκρουστούμε με σημερινούς ή επίδοξους τυράννους, είμαστε στο πλάι του κάθε συναδέλφου με συνέπεια, χωρίς παχιά λόγια χωρίς ρουσφέτια κι υποσχέσεις και χωρίς δήθεν επαναστατικές κορώνες,
Είμαστε εδώ για να συσπειρώσουμε όλους τους συναδέλφους χωρίς αποκλεισμούς στο σωματείο μας, να τους ενώσουμε με τα υπόλοιπα τμήματα του λαού που υποφέρει και να οργανώσουμε μαζικούς και νικηφόρους αγώνες!
Φλεβάρης 2014