Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Αντιδρούν στο καθεστώς διαθεσιμότητας/κινητικότητας οι οδηγοί νοσοκομείων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν οι οδηγοί που υπηρετούν στα νοσοκομεία στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας των οδηγών στις περιφέρειες και τετράωρης στάσης εργασίας όλων των εργαζομένων στην Αττική, αντιδρώντας στο καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας. Αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση  με τον υπουργό Υγείας ο οποίος υποσχέθηκε το «πάγωμα», προς το παρόν, της διαδικασίας, από την οποία θα εξαιρεθούν τα νησιά σε κάθε περίπτωση.
Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία σημειώνει: «Η διαθεσιμότητα των οδηγών, μας αφορά όλους. Υγειονομικούς και ασθενείς. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Καλούμε τις Διοικήσεις των σωματείων να οργανώσουν σε όλα τα νοσοκομεία και τα ιδρύματα πρόνοιας γενικές συνελεύσεις μαζί με τους συναδέλφους οδηγούς. Οπου δεν το κάνουν οι Διοικήσεις, να τους ξεπεράσουν οι εργαζόμενοι και να προχωρήσουν οι ίδιοι. Να έχει κάθε σωματείο το δικό του σχέδιο ενημέρωσης και δράσης με πρωτοβουλίες σε κάθε χώρο δουλειάς που να αφορούν και να αγκαλιάζουν την ευρύτερη περιοχή!».
Σημειώνει επίσης:
«Μπορούμε να έχουμε επιθετικούς αγώνες που πάνε πιο πέρα από το αίτημα να μην καταργηθεί κανένας κλάδος, να μη βγει κανείς σε διαθεσιμότητα, να μην κλείσουν νοσοκομεία και μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Να απαιτήσουμε υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας για όλους. Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των μονάδων Υγείας - Πρόνοιας, πλήρη εξοπλισμό με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα και υγειονομικό υλικό. Να πάψει η Υγεία, το Φάρμακο, η Πρόνοια να είναι εμπόρευμα. (...)
Σύμμαχοί μας είναι τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι και οι φορείς της γειτονιάς, τα σωματεία συνταξιούχων, οι Λαϊκές Επιτροπές που τις ημέρες αυτές αναπτύσσουν πλούσια δράση σε μεγάλους δήμους. Μαζεύουν υπογραφές, οργανώνουν κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο μονάδων Υγείας, την υποστελέχωσή τους, την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας.
Απέναντί μας είναι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ που όχι μόνο δεν έχει τέτοιον προσανατολισμό, αλλά συνεχίζει την προσφιλή της τακτική να προκηρύσσει κινητοποιήσεις του “ποδαριού”, χωρίς να δίνει στα σωματεία τη δυνατότητα να πάρουν μέτρα για την οργάνωση της επιτυχίας τους, να έχουν τη μαζική στήριξη των ίδιων των εργαζομένων και των ασθενών. Βιάζονται να “βγάλουν την υποχρέωση” όπως λέει και ο λαός μας για να ξεμπερδεύουν με αγώνες που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα, που θα δυσκολεύουν πραγματικά το έργο της κυβέρνησης και θα δημιουργούν προϋποθέσεις νίκης για τους εργαζόμενους! Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ούτε θέλει, ούτε μπορεί να οργανώσει τέτοιους αγώνες».