Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Συνεχίζονται οι απεργίες στον ΕΟΠΥΥ
Την απόφαση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι τις 27 Δεκέμβρη επιβεβαίωσε η Ολομέλεια των προέδρων Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ) ΕΟΠΥΥ, που συγκάλεσε χτες στην Αθήνα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ).
Κεντρικό ζήτημα στις τοποθετήσεις ήταν να υποστηριχτεί η πλήρης, αλλά όχι αποκλειστική απασχόληση των γιατρών, στη διαπραγμάτευση που θα αρχίσει σήμερα στο υπουργείο Υγείας. Στο «διάλογο», που συμφώνησε η συνδικαλιστική πλειοψηφία των γιατρών, θα συζητηθεί σύμφωνα με την κυβέρνηση «ο οδικός χάρτης και οι λεπτομέρειες της εντάξεως στο ΕΣΥ όσων επιλέξουν να είναι στο ΕΣΥ και τον οδικό χάρτη και τις λεπτομέρειες όσων επιλέξουν να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ».
Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο εκλεγμένος εκπρόσωπος τη «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης» (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών στο ΓΣ της ΠΟΣΕΥΠ, Κώστας Πελετίδης, επισήμανε ότι το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων δεν βοηθάει τη συμμαχία με το λαό, ο οποίος έχει ανάγκη από δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και να μη βάζει το χέρι στην τσέπη στη δύσκολη ώρα. «Δεν αξιοποιούμε το λαϊκό κίνημα και δεν οργανώνουμε αγώνες μαζί του», υπογράμμισε ο Κ. Πελετίδης, προβάλλοντας το διεκδικητικό πλαίσιο της ΔΗΠΑΚ.