Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΓΝΗ - ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ
Προς πλήρη ιδιωτικοποίηση η καθαριότητα
Την κατάργηση 42 θέσεων καθαριστριών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και 4 στο Βενιζέλειο καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στην Κρήτη: «Μετά τους οδηγούς έρχεται η σειρά των εργαζομένων καθαριότητας, που περιλαμβάνει τις εξής ειδικότητες: καθαρίστριες, πρεσαδόρος - σιδερωτές, πλυντήρια» σημειώνει το ΠΑΜΕ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΥΠΕ «αυτοί οι εργαζόμενοι θα μεταταχθούν σε άλλες θέσεις εργασίας». «Δεν είναι τυχαίο ότι καταργούνται και οι τελευταίες θέσεις εργασίας των καθαριστριών. Ο χώρος του καθαρισμού ήταν από τους πρώτους χώρους του δημόσιου νοσοκομείου που πέρασαν στα χέρια των ιδιωτών. Σκοπός της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των προηγούμενων, ήταν να δοθούν όλες οι υποστηριχτικές λειτουργίες σε ιδιώτες, έτσι ώστε να γίνει το νοσοκομείο επιχείρηση, οι ασθενείς πελάτες, και οι εργαζόμενοι φτηνοί ευέλικτοι χωρίς μόνιμη δουλειά», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.
  • Tην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, απέκλεισαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, αντιδρώντας στην απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα 49 εργαζόμενοι.