Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Νοσ. Αλεξάνδρας: Καταγγελία για τραμπούκικη συμπεριφορά γιατρού σε βάρος συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Καταγγέλουμε το διευθυντή του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος Χαλαζωνίτη Θανάση για την τραμπούκικη συμπεριφορά σε βάρος της αντιπροέδρου του Σωματείου Εργαζομένων και εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ (Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων) που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, Βρακά Αλεξάνδρα.
Συγκεκριμένα την Τετάρτη 27/11 και ενώ η συνάδελφος πήγε για να ενημερώσει τους εργαζόμενους του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος, για προβλήματα του κλάδου, ο διευθυντής της είπε:  «φύγε, θα σου κλείσω το στόμα, θα σε διώξω και θα σε συνοδεύσω στο διάδρομο, για να δουν οι εργαζόμενοι ότι σε διώχνω» και της απαγόρευσε να ξαναμπεί στο ακτινολογικό. Όταν εκείνη ήταν στο διάδρομο φεύγοντας από το γραφείο του, ο διευθυντής κάλεσε security για να τη διώξουν.  Οι συνάδελφοι βέβαια από την εταιρεία φύλαξης αρνήθηκαν να εκτελέσουν τέτοια διαταγή.
Η συμπεριφορά αυτή, δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, αλλά αποκορύφωμα μιας αντιδραστικής πρακτικής. Ο συγκεκριμένος διευθυντής θέλει να επιβάλλει το Νόμο και τη  Τάξη στο χώρο δουλειάς. Θέλει να απαγορεύσει τη συνδικαλιστική δράση, θέλει να διώχνει από το τμήμα όποιον δεν σκύβει το κεφάλι.
Επανειλημμένα τρομοκρατεί τους εργαζόμενους του τμήματός του, καλώντας τους να ανακαλέσουν τις υπογραφές τους, από ένα κείμενο υπογραφών των τεχνολόγων του νοσοκομείου που αναφέρεται σε προβλήματα του κλάδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος δήλωσε ενώπιον της διοίκησης του νοσοκομείου, ότι δεν επιτρέπει στην αντιπρόεδρο του σωματείου να μπαίνει στο τμήμα του, να μιλάει με τους τεχνολόγους του!!! και να τους παρασύρει.
Είναι γελασμένοι κάποιοι αν νομίζουν ότι θα απαγορεύσουν τη συνδικαλιστική δράση και θα τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με τέτοιου είδους τραμπούκικες συμπεριφορές. Τους δηλώνουμε ότι εμείς δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση να παλεύουμε μαζί με τους συναδέλφους μας για τα δικαιώματά μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές και αυτούς που τις εκφράζουν.
Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων
στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ