Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ρέθυμνο: Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο για την τραγική κατάσταση των εργαζόμενων στους εργολάβους

Παρέμβαση στη διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου πραγματοποίησαν η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί του στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, με αφορμή την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη φύλαξη του νοσοκομείου.
Όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, απλήρωτα δεδουλευμένα, απολύσεις εργαζομένων που «τολμάνε» να ζητήσουν τα χρωστούμενα, μη τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και υπογραφή κατάπτυστων ατομικών συμβάσεων εργασίας, απειλές και τρομοκρατία, συνθέτουν το σκηνικό που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη φύλαξη του νοσοκομείου.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ: «Η διοίκηση του Νοσοκομείου υποχρεούται να καταγγείλει συμβάσεις με εργολάβους, εάν αυτοί δεν τηρούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την εργατική νομοθεσία.
Δηλώνουμε ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα είναι μπροστά, με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων στους αγώνες της εργατικής τάξης, για κάθε μικρό η μεγάλο, τοπικό, επιχειρησιακό ή γενικό πρόβλημα.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις γυναίκες, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συσπειρωθούν γύρω από τις επιτροπές του ΠΑΜΕ, να χτιστεί ένα μεγάλο τείχος υπεράσπισης και διεκδίκησης, να οργανωθεί η ταξική αλληλεγγύη ειδικά αυτές τις μέρες που η λαϊκή οικογένεια δοκιμάζεται.
Απαιτούμε:
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Υγεία, Παιδεία και ΟΤΑ.
  • Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια».