Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μνημόνιο συνεργασίας για «επιχειρηματική εξυγίανση» του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και της Τράπεζας Πειραιώς μαζί με το υπουργείο Υγείας υπογράφτηκε την Τετάρτη το απόγευμα. Σκοπός του μνημονίου είναι η «επιχειρηματική εξυγίανση» του νοσοκομείου, που προϋποθέτει φθηνότερο εργατικό «κόστος», με τους περίπου 1.000 εργαζόμενους, που είναι 9-14 μήνες απλήρωτοι, να παραμένουν τα πρώτα θύματα.
Σύμφωνα με μέλη του ΔΣ του σωματείου, οι εργαζόμενοι θα αρχίσουν από το μήνα Απρίλη να πληρώνονται με πετσοκομμένους μισθούς 500 - 700 ευρώ, ενώ τα οφειλόμενα δεδουλευμένα πολλών μηνών παραπέμπονται για ...μετά την εξυγίανση του νοσοκομείου! Η σημερινή γενική συνέλευση των εργαζομένων απέρριψε τα τελεσίγραφα εξαθλίωσης κυβέρνησης κι επιχειρηματιών και προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις την ερχόμενη βδομάδα, καθώς και σε συμμετοχή στην απεργία στις 9 Απρίλη. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και το νοσοκομείο να περάσει στο δημόσιο, με κρατική χρηματοδότηση και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.
Σε 3ωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) προχωρούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «ΙΑΣΩ General» ενάντια στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Σήμερα έκαναν στάση εργασίας και συγκέντρωση μπροστά από το νοσοκομείο, ενώ συνεχίζουν αύριο και μεθαύριο.