Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Κλείνουν ακόμα και το Άσυλο Ανιάτων

Στο κλείσιμο οδηγεί η πολιτική της συγκυβέρνησης και το Άσυλο Ανιάτων που λειτουργεί για πάνω από 100 χρόνια επί της οδού Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη.
Σύμφωνα με γράμμα της διοίκησης του Ασύλου Ανιάτων προς τις οικογένειες των 190 αναπήρων που περιθάλπονται στο ίδρυμα, στις 19 Μάρτη είναι προγραμματισμένη γενική συνέλευση του «φιλανθρωπικού σωματείου» που θα αποφασίσει τη διάλυσή του λόγω οικονομικών δυσκολιών και μεγάλων χρεών.
Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες της συγκυβέρνησης όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων «που αρνούνται εδώ και χρόνια να αναλάβει το κράτος την ευθύνη για την περίθαλψη, τη φροντίδα των βαριά αναπήρων που έχουν ανάγκη από κλειστή νοσηλεία καθώς και τη στήριξη των οικογενειών τους. Ευθύνες έχει και η διοίκηση του ιδρύματος που υλοποίησε πλήρως αυτή την πολιτική, συρρίκνωσε τις υπηρεσίες, μειώνοντας τα κρεβάτια, μετέφερε το πρόβλημα στους ασθενείς και στους εργαζόμενους και τώρα έρχεται να αναγγείλει το κλείσιμο, ουσιαστικά, του Ασύλου Ανιάτων».
Υπογραμμίζει ακόμα ότι «το σχέδιο του κλεισίματος του ιδρύματος από κυβέρνηση και διοίκηση πρέπει να ακυρωθεί με τον αγώνα μας. Άμεσα το κράτος να επιχορηγήσει το ίδρυμα για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας του και στην πορεία να περάσει στο Δημόσιο».
Το πλαίσιο των αιτημάτων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων είναι:
  • Να μην κλείσει το Άσυλο Ανιάτων, να χρηματοδοτηθεί άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες της λειτουργίας του, στην προοπτική άμεσης ένταξής του στο Δημόσιο, μαζί με όλη του την περιουσία.
  • Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
  • Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
  • Καμία απόλυση. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.
  • Να καταργηθούν οι πληρωμές των περιθαλπομένων.