Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

"Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός...."

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Νοσοκομείου Παπαγεωργίου
στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ


"Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός...."

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
τούτη τη θυμοσοφία θυμίζει το όλο σκηνικό που στήνεται το τρίμηνο της μετενέργειας προ της υπογραφής της Σ.Σ.Ε.
Αυτό  θέλησαν να φανεί και να διοχετευθεί  εντέχνως από αρχές του έτους  διοικούντες  και μη. Εμείς οι εργαζόμενοι παίρνοντας τον έναν από τους δυο ρόλους πρέπει, πριν την υπογραφή  ή όχι του "προικοσυμφώνου", να γνωρίζουμε ότι :
-το "νοσοκομείο μας" προσφιλής όρος της διοίκησης και μη, δεν αποτελεί ξέχωρο κομμάτι του υπόλοιπου υγειονομικού χώρου και κατ επέκταση ξέχωρο κομμάτι του παραγωγικού ιστού της κοινωνίας.
-διοίκηση και  διοικούντες δεν είναι δυνατό να αποτελούν ξέχωρο κομμάτι της γενικότερης πολιτικής του υπουργείου, "μακρύ χέρι" του  και ως τέτοιο λειτουργικό όργανο,  εκτελεί κατά πιστή εφαρμογή τις "δυνατότητες" που τους παραχωρεί.
-γιατί ως "δυνατότητες" ορίζεται να μπορεί το νοσοκομείο να λειτουργεί ως "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Α.Ε.". Και τι σημαίνει αυτό; να φροντίζει δηλαδή να καλύπτει ως ένα μεγάλο βαθμό τα έξοδά του. Και πως θα γίνει εφικτό; ΜΟΝΟ με αυξημένα χαράτσια στο λαό και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με χαμηλό κόστος παραγωγής, όπου κόστος παραγωγής.. ο ΜΙΣΘΟΣ μας.
Στο όνομα του χαμηλού κόστους και οι "εργολαβίες" που σύντομα θα έρθουν.
Μια σκέψη μόνο  μετά από αυτό με τη μορφή ερωτήματος. Τι είναι εκείνο που θα διασφαλίσει, ως ένα βαθμό, τους εργαζόμενους από τις μεθοδεύσεις τους; Μόνον η ύπαρξη Σ.Σ.Ε. με όρους που θα διασφαλίζουν τις μέχρι τώρα κατακτήσεις μας αφού για να μην υπάρξει το φαινόμενο υπογραφής  ατομικής σύμβασης! (φαίνεται ή ακούγεται μακρινό;)
Γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι  με την μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας διακυβεύονται μόνο οι ειδικές άδειες.
Πονηρεμένοι να είμαστε ότι στόχος τους είναι η τιμή της εργατικής δύναμης, ο ΜΙΣΘΟΣ μας δηλαδή!
Απανταχού της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μνημόνιο ή όχι, στόχος είναι η τιμή της εργατικής δύναμης. Χώρες του προηγμένου και αναπτυγμένου βορρά όπως η Γερμανία και η Ολλανδία πρωτοπορούν στις ελαστικές μορφές εργασίας (mini jobs, zeitarbeit, zero hours κτλ.).
Να μην επεκταθούμε γιατί η παραμυθολογία περί «Ε.Ε. των λαών» και «ανάπτυξης»(για ποιόν άραγε;) μπορεί να πάρει τρομακτικές διαστάσεις.
Παρελκυστικές τακτικές  τύπου “θα το παλέψουμε νομικά” μόνο αποπροσανατολισμό θα φέρουν. Και με τον ερχομό του Απρίλη αν θα υπογράφουμε, θα υπογράφουμε με την πλάτη στον τοίχο στη λογική του μικρότερου κακού. Καμιά εμπιστοσύνη σε τακτικισμούς που μόνο καθυστερήσεις και άμβλυνση των απαιτήσεων επιφέρουν.
Καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της Διοίκησης του σωματείου που στη Γενική Συνέλευση έδωσε μάχη για να μην γίνουν κινητοποιήσεις πριν τις 31 Μαρτίου. Στην αρχή έκαναν γαργάρα την απόφαση της Διοίκησης που τους έχει κοινοποιηθεί πριν 2 και πλέον μήνες. Μετά είπαν ότι αυτή δεν  καταργεί τη ΣΣΕ. Όταν οι εργαζόμενοι τους πήραν χαμπάρι και πίεσαν για κινητοποιήσεις σύμφωνα με το πλαίσιό μας, έφτασαν στο σημείο να πουν «καλά τι θέλετε τώρα, να μας κόψουν και το εννιάμηνο»; Από αυτό φαίνεται πλέον καθαρά ότι έχουν αποδεχθεί την από 19-12-2013 απόφαση της Διοίκησης για την κατάργηση της ΣΣΕ. Γι’ αυτό και η άρνησή τους για σχεδιασμό κινητοποιήσεων στις προτάσεις μας στο Δ.Σ. Γι’ αυτό και η καθυστέρηση της Συνέλευσης, που θα καθυστερούσε και άλλο αν δεν βγαίναμε με συλλογή υπογραφών. Γι’ αυτό και η σπουδή τους να αποφύγουν τις κινητοποιήσεις. Γι’ αυτό και η λάσπη που μας έριξαν όταν τους ξεσκεπάσαμε.
Θέλουν να μας φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων, έρμαια στις ορέξεις της Διοίκησης. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έχουν κάνει τον «αρραβώνα» με τη Διοίκηση, χωρίς να μας ρωτήσουν φυσικά. Θέλουν να υπογράψουν μια σύμβαση με κουτσουρεμένα δικαιώματα και στο τέλος να πανηγυρίζουν κιόλας ότι έσωσαν τη Συλλογική Σύμβαση. Η τακτική αυτή δεν είναι άγνωστη. Εφαρμόζεται σε κάθε εργασιακό χώρο όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις του παλιού(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και του νέου(συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ) κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού. Οι θιασώτες του «όλοι μαζί». Όπου  το «όλοι» συμπεριλαμβάνει τον εργοδότη, την Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τους μακελλάρηδες των δικαιωμάτων μας δηλαδή και όχι τους εργολαβικούς και συμβασιούχους συναδέλφους που πεισματικά αρνούνται να εγγράψουν στα σωματεία που πλειοψηφούν. Αυτοί έχουν βάλει πλάτες για να περάσουν μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις με τη λογική του «μικρότερου κακού». Μόνο που το κακό αντί να μικραίνει, γίνεται μεγαλύτερο.
Γι’ αυτό λοιπόν οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στους συμβιβασμένους αυτούς συνδικαλιστές, να συμπορευθούν με τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. σε πλαίσιο ρήξης και ανατροπής ενάντια στην εργοδοσία, την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να έχουν οι αγώνες μας αποτελέσματα.
Ξεσηκωμός παντού !!!
Απαίτηση για υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας χωρίς καμιά περικοπή.  Αν σήμερα στόχος είναι οι άδειες αύριο θα είναι οι υπόλοιπες  κατακτήσεις.
Συμμετοχή και ενεργή δράση για την επιτυχία της απεργίας στις 12/3/14. Οργανωμένες και μαζικές κινητοποιήσεις με συμμετοχή των εργαζομένων στην οργάνωσή της φοβάται η Διοίκηση και όχι ανέξοδους λεονταρισμούς του τύπου «να παραιτηθούμε ομαδικά» κ.λ.π.
Η απεργία να αποτελέσει τα προεόρτια για τη μάχη της υπογραφής Σ.Σ.Ε.
Ε! λοιπόν γνωρίζοντας αυτά που αποτελούν τους πιθανούς όρους του "προικοσύμφωνου" τότε  να πας και για το γάμο....

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΚΑΙ 20 ΜΑΡΤΗ