Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Απεργούν οι φαρμακοποιοί Δευτέρα και Τρίτη

Σε 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Μάρτη προχωρούν οι φαρμακοποιοί αντιδρώντας στη μεταφορά των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων στα σούπερ-μάρκετ και τη συνολική απελευθέρωση στα φαρμακεία, όσον αφορά το ιδιοκτησιακό και το ωράριο.
Η απόφαση ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Φαρμακοποιών ψήφισε υπέρ της 48ωρης απεργίας, προτείνοντας όμως πλαίσιο που -εκτός απ' την απόρριψη των απαιτήσεων του ΟΟΣΑ- θα προέβαλε αντίσταση συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, που υποβαθμίζει τις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επιβάλλει χαράτσια στα λαϊκά στρώματα και συνθλίβει τα φαρμακεία στις γειτονιές, τα οποία -εκτός από φάρμακα- παρέχουν και υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Επίσης η ΔΗΠΑΚ πρότεινε όλες οι απεργιακές αποφάσεις να επικυρώνονται μέσα από Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών συλλόγων. Η πρόταση της ΔΗΠΑΚ απορρίφτηκε από όλες τις παρατάξεις, οι οποίες και υπερψήφισαν το πλαίσιο που απορρίπτει τις προτάσεις του ΟΟΣΑ.