Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 
ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Πλούσια συζήτηση έγινε την Πέμπτη το απόγευμα στην εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και την τροπολογία του ΚΚΕ σχετικά με τη διαθεσιμότητα. Στην εκδήλωση, που έγινε σε αίθουσα της Βουλής, συμμετείχαν και πήραν το λόγο εργαζόμενοι που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με κίνδυνο να απολυθούν.
Υπενθυμίζεται ότι με την τροπολογία - προσθήκη που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το ΚΚΕ ζητάει την επανασύσταση ή τη σύσταση θέσεων εργασίας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα για όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, χωρίς βλαπτική μεταβολή των εργασιακών και μισθολογικών τους δικαιωμάτων. Ζητάει ακόμα να αναγνωρίζεται ως χρόνος πλήρους υπηρεσίας το διάστημα της διαθεσιμότητας και να καταβληθούν αναδρομικά οι αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές που έχουν περικοπεί.
Χτες, ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε εκτενή αποσπάσματα από την εισηγητική ομιλία της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στην εκδήλωση. Στο σημερινό ρεπορτάζ παραθέτει ενδεικτικά αποσπάσματα από τις δεκάδες τοποθετήσεις που έγιναν στην εκδήλωση και την τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα που ακολούθησε.