Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

«Δεν θα προχωρήσουμε τώρα σε μειώσεις μισθών παρά μόνο σε κατάργηση αδειών»

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Νοσοκομείου Παπαγεωργίου
στηρίζεται από το Π.ΑΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Δεν θα προχωρήσουμε τώρα σε μειώσεις μισθών παρά μόνο σε κατάργηση αδειών». Αυτά δήλωσε σήμερα σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σωματείου μας ο Πρόεδρος του νοσοκομείου. Για περισσότερα παρέπεμψε στη γνωμοδότηση του Υπουργείου.
Είναι πλέον φανερό, ότι σχεδιάζουν παραπέρα μειώσεις μισθών. Γιατί μείωση μισθού είναι η κατάργηση αδειών, η εντατικοποίηση της εργασίας, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η φοροληστεία και τα κάθε λογής χαράτσια. Από την κατάργηση μόνο των αδειών πληροφορικής και τις υπεύθυνες δηλώσεις, εξοικονομούν περίπου 4000 ημέρες εργασίας το χρόνο, που σημαίνει εργασία 20 συναδέλφων σε ετήσια βάση ή 240 μισθούς.
Ένα σκοπό έχουν: με τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης να εξοικονομήσει το κράτος πόρους για να επιδοτήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτή είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση. Είναι η πολιτική που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και του «εξορθολογισμού των δαπανών», μειώνει μισθούς, κόβει συντάξεις, υποχρηματοδοτεί την Υγεία και την Παιδεία, ιδιωτικοποιεί δημόσια περιουσία απολύει εργαζόμενους. Αυτή την πολιτική έχουν να αντιπαλέψουν οι εργαζόμενοι.
Σαν μακρύ χέρι της κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να ενεργήσει διαφορετικά η Διοίκηση του νοσοκομείου μας. Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τους εργαζόμενους, που τη Δευτέρα δώσαμε μαζικά το παρόν στη Γενική Συνέλευση, την Παρασκευή στο μπλοκάρισμα του ταμείου των εξωτερικών ιατρείων και συνεχίζουμε μέχρι τη δικαίωσή μας.
Σήμερα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος το ιδεολόγημα που καλλιεργούσαν, ότι εργαζόμενοι και Διοίκηση έχουν κοινά συμφέροντα και κοινούς στόχους. Η τρομοκρατική απόλυση συναδέλφου κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων, έρχεται να ενισχύσει τα όσα κατά καιρούς έχουμε πει για το ρόλο της Διοίκησης.
Καλούμε τους συναδέλφους βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου και της από 19-12-2013 απόφασης της Διοίκησης, που καταργεί τη ΣΣΕ.
Ο δρόμος του αγώνα θα είναι μακρύς και δύσκολος μέχρι τη νίκη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00- ΠΕΡΑΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΜΑΡΤΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ