Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Της ... σαπίλας το ανάγνωσμα


Της ... σαπίλας το ανάγνωσμα
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, παραδέχτηκε την
Πέμπτη ότι το 2010 αποκόμισε κέρδη 30.000 λιρών (37.000 ευρώ), πουλώντας το μερίδιό του από offshore που είχε συστήσει ο πατέρας του, Ιαν, λίγες μέρες μετά από τη δημοσίευση των αποκαλύψεων των «Εγγράφων του Παναμά» (Panama Papers), δηλαδή των αρχείων παναμέζικης δικηγορικής εταιρείας, που βοηθούσε διάφορους πλουτοκράτες να κρύβουν τα εισοδήματά τους στους λεγόμενους «φορολογικούς παραδείσους» που το εκμεταλλευτικό σύστημα έχει στήσει. Ο Κάμερον ανέφερε ότι πούλησε το 2010, τέσσερις μήνες πριν γίνει πρωθυπουργός, το ποσοστό που κατείχε μαζί με τη σύζυγό του στην offshore με έδρα τις Μπαχάμες και υπερθεμάτισε ότι «δεν έκανε τίποτε το παράνομο». Και ο Πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι θα διερευνηθεί για την καταγραφή του στις περίφημες λίστες, ενώ επίσης δήλωσε ότι «δεν έχει να κρύψει τίποτε».
Τώρα, διάφορα αστικά ΜΜΕ και δημοσιογραφικές ομάδες που χρηματοδοτούνται και από ιδρύματα μεγαλοκαρχαριών τύπου Τζορτζ Σόρος, εμφανίζονται υπέρμαχοι της «κάθαρσης» και της «σωστής λειτουργίας του καπιταλισμού, με κανόνες» για να «ξεπλύνουν και πάλι το σύστημα που υπερασπίζονται και στο οποίο από τον μόχθο των πολλών φτιάχνονται οι περιουσίες των εκμεταλλευτών τους.

«Success story» με επώδυνες θυσίες για το λαό
 «Η Κύπρος ήταν ένα "success story" (πετυχημένη υπόθεση), οι θυσίες του κυπριακού λαού ήταν πολύ επώδυνες και εξακολουθεί να υπάρχει ανεργία, αλλά παρ' όλα αυτά δεν παύει από το να είναι ένα success story», σημείωσε χτες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ.

Απαλλαγή των  βιομηχάνων από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την ίδια περίοδο που εξαπολύει νέο σαρωτικό κύμα βάρβαρων μέτρων σε βάρος του λαού, περνάει στα μουλωχτά από τη Βουλή νέες χαριστικές ρυθμίσεις και φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, επιβεβαιώνοντας πεντακάθαρα τον ενιαίο ταξικό χαρακτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής της.
Χαρακτηριστικά, προχτές Πέμπτη, με συνοπτικές διαδικασίες, παρακάμπτοντας ακόμα και αυτούς τους κανονισμούς του αστικού Κοινοβουλίου, πέρασε αιφνιδιαστικά από την Ολομέλεια τροπολογία με την οποία απαλλάσσει τις βιομηχανίες από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο φυσικό αέριο!

ΥΓ. Πολύ φτιασίδωμα αυτός ο καπιταλισμός. Για όσους εντάσσουν τους εαυτούς τους στην κατηγορία που δέχεται ότι η υπόθεση διαθέτει πάτο. Το “στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα” ως απόηχος μιας μίζερης και καταθλιπτικής παρελθοντικής ζωής θα ηχεί σε ώτα, ως ψαλμός μιας  επιμνημόσυνης δέησης, που πιθανόν να μην συγχωρέσουν ποτέ!