Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Δουλειά με το κομμάτι για το ξεροκόμματο.


«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πιστή στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική, συνεχίζει για ακόμα μια φορά να οδηγεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα σε χειρότερη θέση και από αυτήν που είναι σήμερα.
Με την “ειδική” εγκύκλιο, το υπουργείο Υγείας κάνει γνωστό πως πλέον ο κάθε φορέας στην Υγεία μπορεί να απασχολεί ως ατομικό εργολάβο τον κάθε εργαζόμενο στην καθαριότητα, ξεκαθαρίζοντας πως η σχέση αυτή δεν είναι σχέση εξαρτημένης εργασίας. Άρα με μισθό πείνας, κόψιμο των επιδομάτων, χωρίς άδεια καλοκαιρινή, χωρίς επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα, νομιμοποιεί παραπέρα τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Δουλειά με το κομμάτι για  το ξεροκόμματο. 
Η “δεύτερη φορά Αριστερά” πετάει, όπως είπε, τους εργολάβους έξω από τα νοσοκομεία, κάνοντας εργολάβους όλους τους εργαζόμενους. Το διαιρεί και βασίλευε σε όλο του το μεγαλείο. Και όσο πιο δυνατά το διατυμπανίζει, όσο πιο ψηλά στα κάγκελα ανεβαίνει τόσο περισσότερη υποκρισία κρύβει. Παίζει με τους εργαζόμενους για άλλη μια φορά, πιστή στο δόγμα της πολιτικής της, προσφέροντάς τους άλλο τρόπο-μέθοδο στη  διεκπεραίωση της αυτοχειρίας τους.
Για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα στα νοσοκομεία δεν πρέπει να υπάρχει καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Σοβαρές ευθύνες για αυτή την εξέλιξη έχουν οι παρατάξεις που πλειοψηφούν στην ΠΟΕΔΗΝ που εδώ και καιρό παρουσίαζαν σαν λύση στο πρόβλημα των εργολάβων τις ατομικές συμβάσεις και έσπρωχναν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος.
Σήμερα βάζουν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των νοσοκομείων να υπογράψουν σύμβαση έργου, χωρίς αυτό να είναι εξαρτημένη εργασία, αύριο σειρά έχουν η σίτιση, μεθαύριο η φύλαξη και έπεται συνέχεια.
§  Σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα, με μόνιμο προσωπικό τόσο που να αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου (κι όχι 1 καθαρίστρια για πολλαπλά τμήματα).
§  Σύμβαση εργασίας με το φορέα, μισθός, ωράρια εργασίας, εργασιακές σχέσεις, όπως αυτά καθορίζονται από την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας (παροχής υπηρεσιών), ενταγμένοι στα Βαριά κι Ανθυγιεινά Επαγγέλματα με ουσιώδη μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο».

                                                                                                                                                            ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ