Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Απόφαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Π. για την επικείμενη ψήφιση του ασφαλιστικού

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.ΤΟΥ Σ.Ε.Ν.Π ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Στις 4 Φλεβάρη, από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, στάλθηκε ξεκάθαρο μήνυμα και απόφαση ότι δεν θα κάνουμε πίσω.
Η επιτυχία της γενικής απεργίας είναι από μόνη της βήμα κλιμάκωσης. Παρά τις προσπάθειες, τα κόλπα της κυβέρνησης να την υποβαθμίσει, να αλλοιώσει το περιεχόμενό της, ότι δήθεν είναι όπλο στα χέρια της στις διαπραγματεύσεις, που ξέρουμε ότι έχουν προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η γενική απεργία έδειξε ότι όταν οι εργατοϋπάλληλοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επιστήμονες, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, συνειδητοποιήσουν ότι μόνο ο δικός τους αγώνας και η συμμαχία τους με επίκεντρο τις ανάγκες τους, τα συμφέροντά τους, μπορεί να βάλει εμπόδια την αντεργατική πολιτική, τότε αυξάνονται οι προϋποθέσεις για νίκες σήμερα, αλλά και στη συνέχεια.
Η απεργία στις 4 Φλεβάρη έδειξε τη δύναμη των εργατών, των ανέργων, των αγροτών, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Είναι παρακαταθήκη για τη συνέχεια.
Εδώ και καιρό, τονίζαμε ότι το ασφαλιστικό είναι και πρέπει να γίνει για όλα τα λαϊκά στρώματα αιτία πολέμου
Τι μας έβγαλε στο δρόμο του αγώνα;
Το ασφαλιστικό που ισοπεδώνει και ανατρέπει όποιες καταχτήσεις, όπως απαιτεί το μεγάλο κεφάλαιο. Γιατί μας θέλουν να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, με ελάχιστες παροχές.
Μας έβγαλε η στρατηγική του κεφαλαίου και τα μέτρα που τη συνοδεύουν για να ανακάμψουν τα κέρδη τους σαρώνοντας τη ζωή μας, τα δικαιώματά μας, το μέλλον των παιδιών μας. Η άγρια φορολογία που τσακίζει κόκαλα και εξανεμίζει και τις ελάχιστες δυνατότητες να ανταποκριθούμε σε βασικές ανάγκες.
Απορρίπτουμε αυτή την πολιτική. Με αιχμή το ασφαλιστικό οργανώνουμε τον αγώνα, αποφασισμένοι να δώσουμε πλήγμα σε αυτή την πολιτική.
Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,
Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης σε εργαζόμενους, άνεργους, φτωχούς αγρότες, στη νεολαία, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο – έκτρωμα.
Να διεκδικήσουμε μαζί τα δικαιώματά μας, την ικανοποίηση των αναγκών μας, την αναπλήρωση των απωλειών.
Να κυριαρχήσει το σύνθημα: «Δεν παζαρεύουμε τη ζωή μας – Πάρτε πίσω το νόμο – λαιμητόμο».
Η κυβέρνηση είναι αδιάλλακτη και αποφασισμένη να προχωρήσει, έχει πλάτες από τον ΣΕΒ και την ΕΕ.
Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αναμετρηθούμε, αξιοποιώντας όλα τα όπλα του αγώνα.
Να στείλουμε μήνυμα πως αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή απαντάμε με 48ωρη γενική απεργία.
 ΤΟ Δ.Σ του Σ.Ε.Ν.Π