Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Εξαιρέσιμος χώρος(από προσλήψεις) και το τεστ αντοχής.

Εξαιρέσιμος χώρος και το τεστ αντοχής
2017 και έξι χρόνια ανομβρίας στο Παπαγεωργίου.
2017 και οι ελλείψεις σε προσωπικό προσομοιάζουν σε εποχές παρελθόντος τότε που στηνόταν το σκηνικό λειτουργίας του νοσοκομείου.
Συγκρινόμενοι οι αριθμοί και αυτή τη φορά λεν την αλήθεια. Οι ελλείψεις να υπερβαίνουν τους 400 εργαζόμενους, δηλαδή το ¼ του υπάρχοντος προσωπικού. Και με μια πιο απλουστευτική διάθεση 6 ώρες στις 24 του συνολικού ημερήσιου χρόνου εργασίας να μην καλύπτονται, να μπαίνει κατά κάποιο φαντασιακό τρόπο η νοσοκομειακή διαδικασία σε αυτόματη λειτουργία.
Σε αντιδιαστολή αυτών, η “παραγωγική διαδικασία” και ο “παραγόμενος πλούτος”(μεταφερμένοι όροι από την πολιτική οικονομία πιθανώς αδόκιμα), παραμένουν σταθεροί  με μια μικρή ανοδική τάση. Για κερδοφορία μιλά η διοίκηση και συναγελάζονται κυβερνητικοί και μη με την αποπληρωμή των χρωστούμενων του ΕΟΠΥΥ. Και ως καλοί επιχειρηματίες σκέφτονται την συνέχισή της με μορφές επέκτασης δραστηριοτήτων. Ο βασικός στόχος επιτυγχάνεται και αυτό μετράει στη διαδικασία της αναπαραγωγής του κεφαλαίου (όρος οικονομίας). Κόστος χαμηλότερο και αυτό επιδεικνύουν. Και προς ανάπαυσιν ψυχών, δεήσεις, με προσλήψεις του ΟΑΕΔ ,επικουρικών κτλ. Ο κρατικός προϋπολογισμός που αφορά τη μισθοδοσία να παραμένει κατά ¼ μικρότερος του αναγκαίου. Όλα μέλι γάλα. Η συνταγή πετυχημένη και στο χρόνο δοκιμασμένη . Εξαιρέσιμος ο χώρος λοιπόν και το τεστ αντοχής σε επιτρεπτά όρια.
Γι`αυτό:
Άμεση παρέμβαση με ευθύνη του ΔΣ στη διοίκηση για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ξεκινήσει για απαίτηση προκήρυξης μόνιμων θέσεων εργασίας που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες.
Άμεση παρέμβαση στην  ΥΠΕ με ταυτόχρονη στάση εργασίας.
Γενική συνέλευση για καθορισμό μορφών πάλης.