Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Όταν οι "πλειοψηφίες" ψηφίζουν για τα εντός και τα εκτός.




Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 19/4/2018

Πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημά μας, έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου την Πέμπτη 19/4/2018, με θέμα τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση της αιματολογικής κλινικής στην ογκολογική(πρώην χώρος της οφθαλμολογικής).
Αν και επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα - το συνηθίζουν οι διοικούντες - υπήρξαν ωστόσο ενέργειες από το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, οι οποίες φυσικά δεν είναι επινοήσεις του, αλλά πατάνε σε ομόφωνες αποφάσεις της Διοίκησης και συνάδουν απόλυτα με τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου.
Ενωτική Πρωτοβουλία και Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, έπεσαν κυριολεκτικά από τα σύννεφα με την έλλειψη και τις αποχωρήσεις προσωπικού, για το ότι οι επικείμενες προσλήψεις δεν αρκούν, λες και αυτό είναι  κάτι το πρωτόγνωρο στο Παπαγεωργίου!
Στην προσπάθειά τους να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, τις πλάτες που κάνουν διαχρονικά στη Διοίκηση(π.χ. μετεγκατάσταση οφθαλμολογικής), αρκέστηκαν  όπως και τότε να χτυπήσουν το σαμάρι(με το οποίο όμως κατόπιν  “διαπραγματεύονταν”) και όχι το γάιδαρο.
Πρότειναν συζήτηση του θέματος στην απολογιστική συνέλευση το Μάη και παράσταση στο Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, απέφυγαν όμως όπως ο διάολος το λιβάνι, την παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση. Για αντιπαράθεση με την πραγματική αιτία του προβλήματος ούτε ν’ ακούσουν...
Στο τέλος είπαν ότι φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν κινητοποιούνται, λες και δεν είναι αυτοί οι ίδιοι που κάνουν τα αδύνατα δυνατά, ώστε να τους αποτρέψουν να σηκώσουν κεφάλι. Ανακάλυψαν δυσαρέσκεια των εργαζόμενων στα πρόσωπά τους(μας φτύνουν είπαν), για την οποία ευθύνεται η ΑΣΥ που υπονομεύει το κλίμα ομοφωνίας(δηλαδή την αδράνεια) στο σωματείο!!!
Στην τοποθέτησή μας, τονίσαμε ότι επιβεβαιώνονται αυτά που είχαμε πει τότε, ότι δηλαδή ο χώρος της πρώην οφθαλμολογικής αλλά και το προσωπικό που θα ’ρθει δε θα μείνουν “αναξιοποίητα”, γιατί απλούστατα ο τρόπος λειτουργίας του νοσοκομείου επιτάσσει το διαρκές κυνήγι των εσόδων.
Αναδείξαμε τις ευθύνες και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και του Ενιαίου Ψηφοδελτίου για τη διακοπή των κινητοποιήσεων τον περασμένο Μάρτη. Για τις πλάτες που έβαλαν στη μετεγκατάσταση της οφθαλμολογικής, τα παζάρια τους, την υπονομευτική τους στάση σε κάθε κινητοποίηση. Για τις αυταπάτες που οι ίδιοι καλλιεργούν διαχρονικά στους εργαζόμενους, το χάιδεμα των αυτιών, το ότι θα βολευτούν με την κινητικότητα, το “νέο” ΕΚΛ, τις επικείμενες προσλήψεις κλπ.
Όσο για την ομοφωνία, δεν είναι μήπως αυτοί οι ίδιοι που παρά τις ομόφωνες αποφάσεις κάθε φορά τα “μαζεύουν”; Στην ομοφωνία τους ότι εδώ και ένα χρόνο δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση, ούτε ένα κάλεσμα συμμετοχής σε μια απεργία, σε ένα συλλαλητήριο; Στην ομοφωνία τους για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος των πρωτοβάθμιων σωματείων να παίρνουν αποφάσεις για απεργία; Στην ομοφωνία τους ότι μια χαρά είμαστε στο Παπαγεωργίου;
Είμαστε περήφανοι που υπονομεύσαμε, υπονομεύουμε και θα συνεχίσουμε να υπονομεύουμε μια τέτοιου είδους ομοφωνία, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους, αναδεικνύοντας τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων τους και πρωτοστατώντας στον αγώνα για την επίλυσή τους.
Προτείναμε λοιπόν:
1)     ενημέρωση των εργαζόμενων του νοσοκομείου που δε θα διαπιστώνει απλώς την έλλειψη προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας, αλλά θα βάζει στο στόχαστρο την αιτία των προβλημάτων, τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια,
2)     παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση
3)     σύγκλιση γενικής συνέλευσης που θα πάρει αποφάσεις για διεκδίκηση της κάλυψης όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό και πρόγραμμα κινητοποιήσεων.
Στην ψηφοφορία που έγινε, η πρότασή τους πήρε 7 ψήφους, ενώ η δική μας 2.
Μετά απ’ αυτό τους προτείναμε ένα ψήφισμα καταγγελίας των πρόσφατων βομβαρδισμών από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γαλλία στη Συρία και της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Οι 6 ψήφισαν λευκό(έχει και τα καλά του ο πόλεμος!), ενώ 1 καταψήφισε αναμασώντας τα γνωστά περί ύπαρξης χημικών όπλων.
Όταν ο πρόεδρος ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας με 2 υπέρ και 1 κατά, άρα το ψήφισμα περνάει, η γραμματέας του σωματείου, εκλεγμένη στο Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ με το ψηφοδέλτιο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ίχνος ντροπής όπως άλλωστε  και ο πολιτικός χώρος που ανήκει, είπε: “ψηφίζω και εγώ κατά για να μην περάσει το ψήφισμα”. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Καταθέσαμε και δεύτερο ψήφισμα για την καταδίκη της άγριας καταστολής από τα ΜΑΤ με γκλομπς, χημικά και δακρυγόνα της αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης μαθητών και φοιτητών, τη Δευτέρα 16 Απρίλη στην Αθήνα.
Στην ψηφοφορία είχαμε 2 υπέρ(ΑΣΥ), 3 κατά(μπράβο στα ΜΑΤ!) και 4 λευκά(ούτε κρύο ούτε ζέστη!).
Έτσι λοιπόν, Ενωτική Πρωτοβουλία και Ενιαίο Ψηφοδέλτιο έγραψαν ακόμα μια “ένδοξη” σελίδα στην ιστορία του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού....
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΗ 2018.
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ