Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ


Κάλεσμα αγώνα και ενίσχυσης στις αρχαιρεσίες
Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ και για αντιπρόσωπο στην ΠΟΕΔΗΝ διεξάγονται την Τετάρτη 18/10. Η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΤΑΣ) Εργαζομένων ΕΚΑΒ (το ψηφοδέλτιο των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) καλεί τους εργαζόμενους να παραμερίσουν τις παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που «προσπαθούν να εφησυχάσουν τους εργαζόμενους, ενισχύουν τη λογική της διάσπασης των εργαζομένων του ΕΚΑΒ από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας και το σύνολο των εργαζομένων».
Η ΤΑΣ ξεκαθαρίζει ότι το ΕΚΑΒ δεν θα αποτελέσει εξαίρεση από τη συνολική επίθεση στην Υγεία: «Η λειτουργία με γνώμονα το κέρδος επιτείνει τις ελλείψεις προσωπικού, επιδεινώνει τις συνθήκες εργασίας με την εντατικοποίηση στο βωμό των περικοπών, πολύ περισσότερο τώρα που παγώνουν τις προσλήψεις. Σχεδιάζουν και προωθούν την "κάλυψη κενών" με μετατάξεις από άλλους χώρους του Δημοσίου που ξεπουλάνε. Υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες Υγείας που θα παρέχει το ΕΚΑΒ, αυξάνουν τους κινδύνους τόσο για την υγεία των ασθενών όσο και για τη δική μας υγεία και ασφάλεια. Στα σχέδιά τους έχουν και την εκχώρηση στους ιδιώτες τμημάτων των ΕΚΑΒ, όπως είναι οι αεροδιακομιδές και τα χρόνια. Ψάχνουν τρόπους να πληρώνουν οι ασθενείς ακόμα και για τις διακομιδές, στη λογική του ταξίμετρου».
Η ΤΑΣ ΕΚΑΒ καλεί σε αγώνα ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση», ενάντια στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας και του ΕΚΑΒ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με επιβολή νέων χαρατσιών για τους ασθενείς.
Καλεί τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ να παλέψουν για: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση των επικουρικών και των εργαζομένων από ΚΕΕΛΠΝΟ - ΟΑΕΔ. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ και όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να δοθούν χρήματα για την άμεση αγορά ασθενοφόρων και ανταλλακτικών. Αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου. Να πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό όλες οι πραγματοποιηθείσες εφημερίες και η πρόσθετη αποζημίωση για νυχτερινά, αργίες και Κυριακές, χωρίς καθυστέρηση και περικοπές. Κατάργηση της τροπολογίας που συνδέει την πληρωμή δεδουλευμένων με τα έσοδα των δημόσιων μονάδων Υγείας και του ΕΚΑΒ. Αναβάθμιση της ειδικότητας του διασώστη - πλήρωμα ασθενοφόρου σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα. Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών - επιμορφωτικών αναγκών όλων των εργαζομένων, μέσα από δωρεάν σύστημα Παιδείας. Να δοθεί κρατική χρηματοδότηση στο ΕΚΑΒ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Αμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας στην εργασία σε όλους τους χώρους. Οχι στην κατάργηση της άδειας κλειστού χώρου που συμβάλλει στον περιορισμό της έκθεσης στον επαγγελματικό κίνδυνο. Πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικών ασφαλείας στο ΕΚΑΒ.