Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Όταν η ευαίσθητη κυβέρνηση μπουκώνει τους υγιείς επιχειρηματίες.

Ζεστό χρήμα στους εργοδότες από την κυβέρνηση για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι

Ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες ξαναδίνει η κυβέρνηση με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των προβλημάτων στην αγορά εργασίας. 
Σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα δοθεί επιδότηση έως και 350 ευρώ το μήνα για την κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου οι εργοδότες να «μετατρέψουν» τους αμειβόμενους με μπλοκάκι σε μισθωτούς.
Επίσης, η απόφαση ορίζει ότι το ανώτατο όριο ποσού επιχορήγησης για το Δώρο Χριστουγέννων ορίζεται σε 350 ευρώ και για το Δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας σε 175 ευρώ. Το όριο των 350 ευρώ θα αφορά μόνο σε εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και είναι σχεδιασμένο να καλύψει τις ανάγκες περίπου 40.000 εργαζομένων που σήμερα αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Το πρόγραμμα βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ με το ποσό των εκατόν πενήντα έξι εκατομμυρίων οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ (156.800.000,00)  για την τριετία 2018-2020.
Η απόφαση είναι τουλάχιστον υποκριτική όσον αφορά τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, καθώς η κυβέρνηση με την πρακτική της, τις αποφάσεις της, αλλά και τη διατήρηση όλων των μνημονιακών νόμων ουσιαστικά έχει λύσει τα χέρια στους εργοδότες για να προσλαμβάνουν εργαζόμενους με μειωμένους μισθούς και δικαιώματα και με κάθε μορφή εκμετάλλευσης, από μπλοκάκια έως συμβάσεις μίας μέρας.