Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Κάλεσμα των σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων για την υγεία.

ΚΑΛΕΣΜΑ
          Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, στο όνομα της αντιμετώπισης της καπιταλιστικής κρίσης, εμείς οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, οι παραγωγοί του πλούτου, βιώνουμε τη λεηλασία στους μισθούς και στα δικαιώματά μας από τις κυβερνήσεις την ΕΕ και το κεφάλαιο. Ότι κόβεται από μας γίνεται καύσιμο στη μηχανή του κεφαλαίου για την πολυπόθητη “ανάπτυξη”, δηλαδή την αύξηση των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών- επιχειρηματικών ομίλων. 
          Ο χώρος της υγείας, που αποτυπώνεται ως “μοχλός της οικονομίας και της αγοράς” στα ντοκουμέντα της Ε.Ε. δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από την επίθεση.
          Η κατάσταση στο χώρο της υγείας υποβαθμίζεται συνεχώς. Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΠΕΔΥ, λειτουργούν με ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα, με ελλείψεις σε προσωπικό. Οι εργαζόμενοι του χώρου δουλεύουν με εντατικά και εξαντλητικά ωράρια. Η όλη κατάσταση επιφέρει σοβαρούς κινδύνους για τη υγεία και τη ζωή των ασθενών.
          Παρά τις όποιες εξαγγελίες τις κυβέρνησης, η κατάσταση χειροτερεύει. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί κατά γράμμα τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ με τα νέα μέτρα που αυτή αποφασίζει,  όπως η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, ανοίγει το δρόμο για την λειτουργία τους ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», δηλαδή νοσοκομεία που θα καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.
          Η πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ- κεφαλαίου στο χώρο της υγείας έχει διαμορφώσει μια κρίσιμη κατάσταση, επικίνδυνη για τη ζωή της λαϊκής οικογένειας.
          Ο αγώνας για να σταματήσει η υποβάθμιση της υγείας, ο αγώνας για τη διεκδίκηση ενός σύγχρονου αναβαθμισμένου δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας αφορά όλους μας.
 ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ
          Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Τη  Δευτέρα 7/11 στις 18:30 συγκέντρωση έξω από την κεντρική πύλη του ΑΧΕΠΑ
Σωματεία Θεαγενείου, Ιπποκρατείου, Παπαγεωργίου, Ιδιωτικών Κλινικών, Εμπορουπαλλήλων