Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Ενημερωτικά... για τα τεκταινόμενα του ΔΣ των εργαζομένων.


ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

          Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου στις 7/11/2016 συζητήθηκε το θέμα της οικονομικής στήριξης νομικών ενεργειών των υπαλλήλων της Οικονομικής Υπηρεσίας ενάντια στην απόφαση της Διοίκησης που τους επιβάλλει να συμμετέχουν στις εφημερίες του ΤΕΠ.
          Από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο μια μερίδα τάχθηκε κατά της στήριξης, μια άλλη(Ενωτική Πρωτοβουλία) υπέρ. Οι μεν μη θέλοντας να τα «σπάσουν» με τους διοικητικούς υιοθετούν στην ουσία την απόφαση της Διοίκησης, οι δε προτείνοντας απλά τη μη συμμετοχή των οικονομικών άφηναν την άλλη πλευρά στον αέρα. Έτσι ο καθένας τα ’χει καλά με τους δικούς του, όλοι όμως οι εργαζόμενοι παραμένουν αβοήθητοι στο έλεος της Διοίκησης.
          Αναδείξαμε την αιτία του προβλήματος, που δεν είναι άλλη από την υποστελέχωση του νοσοκομείου και δείξαμε που πρέπει να στρέψουν τα πυρά τους οι εργαζόμενοι και των δύο Υπηρεσιών. Επισημάναμε επίσης τον κίνδυνο, ότι μια διαμαρτυρία χωρίς προσανατολισμό, μπορεί να ανοίξει την πόρτα στη Διοίκηση, ώστε να ελαστικοποιήσει τις εργασιακές σχέσεις(πρόσληψη προσωπικού με μπλοκάκι, εργολαβικοί κλπ.).
Από μέρους μας εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο, ώστε να βγει μια απόφαση που θα ικανοποιεί όλους τους εργαζόμενους. Αποφασίστηκε λοιπόν από τα έξι παρόντα μέλη του Δ.Σ.(δυο του Ενιαίου Ψηφοδελτίου είχαν αποχωρήσει), με αρνητική ψήφο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας(πρότεινε άνευ όρων οικονομική στήριξη από το σωματείο),  παράσταση διαμαρτυρίας όλων των συναδέλφων στη Διοίκηση με αίτημα την ανάκληση της παραπάνω απόφασης και την ένταξη στις εφημερίες όσων το επιθυμούν, με ορισμένα επιπλέον κίνητρα. Η συζήτηση για ενδεχόμενη οικονομική συμμετοχή του σωματείου, παραπέμφθηκε για μετά την παράσταση διαμαρτυρίας.


 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
         
          Στη συνεδρίαση επίσης του Δ.Σ. στις 7/11/2016 θέσαμε εκ νέου το θέμα για τη διαδικασία αντικατάστασης μέλους του Δ.Σ., εκλεγμένου με το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, λόγω αδικαιολόγητης μη προσέλευσης σε πλέον των έξι συνεδριάσεων. Τονίσαμε ότι ως μέλη του Δ.Σ. έχουμε το δικαίωμα να ακούσουμε τους λόγους των απουσιών του, αν ήταν δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες.
          Το ότι ο συνάδελφος δεν αντέδρασε για την αντικατάστασή του δημιουργεί ερωτηματικά. Και δεν είναι μόνο ζήτημα ενδοπαραταξιακό, όπως θέλησαν κάποιοι να το παρουσιάσουν, αλλά και ζήτημα λειτουργίας του σωματείου και ως τέτοιο μας αφορά. Παρ’ όλα αυτά η πρότασή μας για συζήτηση καταψηφίστηκε από το σύνολο του Ενιαίου Ψηφοδελτίου. Εντύπωση προκάλεσε επίσης η στάση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας που παρουσιάστηκε βασιλικότερη του βασιλέως, οδηγώντας μας στο συμπέρασμα για συμφωνημένη ενέργεια.
          Με δεδομένο ότι, οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. δε  συγκαλούνται όπως είναι αποφασισμένο την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, αλλά όποτε τους βολεύει, μπαίνει ζήτημα σκοπιμότητας. Επιπροσθέ
          Στο ερώτημά μας, αν η  υπηρεσία στα ΤΕΠ σε μέρα γενικής εφημερίας συνιστά αδικαιολόγητη απουσία, η Ενωτική Πρωτοβουλία απάντησε, ότι «αυτοί που δουλεύουν στα ΤΕΠ, καλό είναι να αποφεύγουν να είναι υποψήφιοι»!!!  Και μόνο απ’ αυτό καταλαβαίνει κανείς για ποιόν χτυπάει η καμπάνα…