Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Για τις εκλογές της ΠΟΕΔΗΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
στις 7 Δεκέμβρη 2017 έχουμε εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Στο συνέδριο θα αποφασιστεί σε ποιά κατεύθυνση θα κινηθεί η Ομοσπονδία τα επόμενα τρία χρόνια.
Τα προβλήματα που μας βασανίζουν πολλά:
·   η εντατικοποίηση της εργασίας
·   η υποχρηματοδότηση της υγείας
·   οι τσακισμένοι μισθοί που δεν επαρκούν
όλα συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων και της ΕΕ, ως συνέπεια της λειτουργίας των νοσοκομείων ως ιδιωτικές επιχειρήσεις με τη λογική του κόστους-οφέλους.
Κριτήριο της ψήφου πρέπει να είναι η στάση που κράτησαν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις στο χώρο μας πάνω σ’ αυτά τα ζητήματα.
Ενωτική Πρωτοβουλία και Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, όχι μόνο δεν αντιπάλεψαν τις αντεργατικές επιλογές Διοίκησης και Κυβέρνησης, αλλά έβαλαν πλάτες να περάσουν. Άλλοτε με τη συνειδητή τους αδράνεια όπως πρόσφατα με τη μετεγκατάσταση της Οφθαλμολογικής και άλλοτε φανερά όπως με τη στήριξη των απογευματινών ιατρείων.
·     Δεν έκαναν τίποτα να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων, ακόμα και σε κινητοποιήσεις που οι ίδιοι ψήφιζαν.
·     Καλλιέργησαν στους εργαζόμενους τη λογική του μικρότερου κακού, την ηττοπάθεια, το ότι έχουν κοινά συμφέροντα με τη Διοίκηση.
·   Προτάσσουν ατομικές λύσεις των προβλημάτων, έναντι των συλλογικών.
Σας καλούμε να πείτε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών-Συνεργαζόμενοι, τη μόνη δύναμη που
· ανέδειξε τις αιτίες των προβλημάτων,
· εναντιώθηκε στις καταστροφικές για τους εργαζόμενους επιλογές των διοικούντων και κυβερνώντων,
·  ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις συνέπειες των αποφάσεών τους,
· οργάνωσε την πάλη τους με προπαγάνδιση κινητοποιήσεων και απεργιών.
Στις 7 του Δεκέμβρη είναι ζητούμενο να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στην ΠΟΕΔΗΝ, υπέρ των δυνάμεων που συγκρούονται με τις αντιλαικές πολιτικές κυβέρνησης-Ε.Ε. σε βάρος αυτών που κινούνται στη γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ.
ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ, ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΗΣ